Gyökérzöldségek – (nem csak) a szószok és levesek királynői
A gyökérzöldségek egész évben hű társaink. Mélyen gyökeret vertek a magyar konyhában, és a legtöbb nemzetközi konyhában is otthon érzik magukat. Főzve remekek, sütve még annál is finomabbak, és a legtöbbjük nyersen is kiváló, nem is beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásaikról. Mi mindent készíthetünk belőlük?

A tepsiben mindig jó helyen vannak
Gyakran az egyszerű ételek a legfinomabbak – ez a sült zöldségekre különösen igaz. Tisztítsuk meg, aprítsuk fel, locsoljuk meg olajjal, adjunk hozzá fűszereket, és irány a sütő! Használhatod bármelyik tepsinket, vagy tégy egy próbát az új DELÍCIA sütőtepsivel, amely rácsbetéttel is rendelkezik. A behelyezett rács révén könnyen locsolgathatjuk a sülő ételt, rács nélkül pedig hagyományos tepsiként használható. Az elkészült finomságot pedig tálald stílusosan a színes FRESCO tányérokban!
A krémlevesek nagyon népszerűek. Próbáld ki például az almás zellerkrémlevest a mi receptünk szerint. Ha pedig elkészült, tálald a SIENA tányérokban. A minőségi tartós mázzal ellátott SIENA tányérok kézzel készülnek, minden darabjuk eredeti. A mindennapi étkezésekhez és az ünnepi alkalmakhoz is kiválóak.

Evőeszközök nélkül nincs étkezés. A klasszikus és időtlen, magasfényű, 24 darabos CLASSIC evőeszközkészlet kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. A vasárnapi ebéd, például a házi készítésű vadas mártás – amihez egy nagyszerű receptünk is van – a CLASSIC evőeszközökkel egyszerűen tökéletes lesz.

Nyersen a legegészségesebb
A zöldség nyersen a legegészségesebb Néhány fajta kicsit nehezebben emészthető, de gyakran elegendő a megfelelő előkészítés, például a megfelelő alakra és vastagságra vágás. A HANDY mandolin szeletelővel ez gyerekjáték lesz. Stabil támasztékkal és redukcióval, valamint biztonsági fogantyúval ellátott, csúsztatható zöldségtálcával rendelkezik. A szelet vastagságát 9 fokozatban állíthatod. A mandolin egyenes és hullámos szeletek, valamint kis és nagyobb hasábok vágására is képes
Tudtad, hogy a sárgarépából például hamis tatárbifszteket is készíthetsz? A kedvelt luxusfogás zöldséges változata nem csak a vegetáriánusokat fogja megörvendeztetni. A tányéron formázd meg a GrandCHEF ételformázókkal, amelyek kiváló minőségű rozsdamentes acélból készültek. Ez a praktikus eszköz remekül használható rizshez, zöldségköretekhez vagy akár desszertek formázásához is.

Egy jó salátát mindig élvezettel fogyasztunk el egy klasszikus tányérban – a fehér vagy krémszínű tányér szinte minden otthonban megtalálható. A mi CREMA tányérjaink egyszerű, elegáns formával rendelkeznek, felesleges cicomák nélkül. Finom krémszínűek, és kiváló minőségű porcelánból készültek. Mikrohullámú sütőben is használhatók, mosogatógépben tisztíthatók.
Ezeket is ajánljuk:

Az édes sárgarépa a süteményekben is pompás
A répatorta a menő cukrászdák egyik nagy slágere, és talán nem is gondolnád, hogy otthon is könnyedén elkészítheted. Ebben nagy segítséget jelent a PRESIDENT konyhai robotgép, receptünkkel pedig garantált a siker. Minden tortát feldob egy tetszetős tálca, lehetőleg porcelánból. A mi porcelántálcánk időtálló formaterve biztosan elnyeri a tetszésed, ráadásul tökéletesen illik hozzá a DELÍCIA kerek fedő.
A jól ismert és közkedvelt sütemények közé tartoznak a töltött levelestésztás batyuk és szélforgók is. Ahhoz, hogy ezek tökéletesen sikerüljenek és mindegyik ugyanolyan legyen, használd a DELÍCIA batyu és szélforgó sütikiszúrókat. Egy eszközzel két formát is elővarázsolhatsz, és élvezheted az édes finomságokat, legyen az kelt vagy leveles tészta. A kiszúró tartós műanyagból készült, és mosogatógépben is tisztítható.

Kedvenc gyökérzöldségeink ízeit úgy élvezhetjük a leggyorsabban, ha készítünk belőlük egy ízletes smoothie-t. A finom, laktató ital elkészítéséhez használjunk asztali turmixgépet vagy smoothie mixert, és a legjobb, ha átlátszó poharakba, például a myDRINK Style egyszerű formájú és kétféle méretben elérhető poharakban tálaljuk. Ezek nemcsak italokhoz, hanem pohárdesszertekhez is nagyszerűek.
És néhány jól bevált termék a végére:

A gyökérzöldségek helye fazékban és tepsiben van
Ha gyakran főzöl – és persze nemcsak gyökérzöldségeket –, akkor otthon sem hiányozhatnak a jó minőségű fazekak és lábasok. A legjobb, ha rögtön egy készletet választasz. Te döntöd el, melyik anyag és mely tulajdonságok illenek hozzád legjobban. Az egyik legnépszerűbb készletünk a BRAVA edénykészlet. Prémium rozsdamentes acélból készült, az edények szendvicsaljjal, ergonomikus fogantyúkkal és üveg–acél fedőkkel rendelkeznek
Ez is érdekelhet:
Hogyan tárold helyesen a gyökérzöldségeket?
- A betakarított zöldségeket tisztítsd meg a föld feletti részeiktől, hogy ne fonnyadjanak el feleslegesen gyorsan. Tedd hűvös, sötétebb helyiségbe. Természetesen érvényes az általános szabály: minél előbb dolgozod fel, annál jobb.
- A gyökérzöldségeket elteheted befőzve, megszárítva vagy akár savanyítva. Előfőzve le is fagyaszthatod őket, hogy később felhasználd például levesekhez, szószalapokhoz és hasonlókhoz. Nagyszerű módszer a vákuumcsomagolás is. Számtalan módja van annak, hogyan őrizheted meg a zöldséget.
Minden eszközöd megvan a zöldségek egyszerű feldolgozásához?

0



















