info text
 • Bejelentkezés
 • Bejelentkezés
KezdőlapGyakori kérdések

Gyakori kérdések

Árinformáció

 

Kaphatok aktuális TESCOMA termékkatalógust?

A TESCOMA termékek kiskereskedelmi árait a www.tescoma.hu oldalon tekintheti meg, mely árakon a TESCOMA értékesítési központokban vásárolhat. Értékesítési partnereink és viszonteladóink az áraikat saját maguk határozzák meg. 


 

Katalógus és választék

 

Tudnak küldeni aktuális TESCOMA termékkatalógust?

Nyomtatott TESCOMA termékkatalógust üzleti partnereink kapnak, így azt náluk, viszonteladóink legtöbbjénél ill. a TESCOMA értékesítési központokban tekintheti meg. A TESCOMA teljes kínálatát - az újdonságokkal együtt - a www.tescoma.hu oldalon találja. 

Hol tekinthető meg személyesen a teljes választék?

Teljes kínálatunkat a weboldalunk “Katalógus” részében találja. Tekintettel a termékek különösen bő választékára - több, mint 2500 termék -, a teljes kínálatot egyik üzletünkben sem tudja megtekinteni. 

Az interneten fel van tüntetve a termékekre vonatkozó garancia hossza?

Igen, az egyes termékekre vonatkozó garancia hossza a weboldalunkon és a webáruházunkban is fel van tüntetve. A TESCOMA termékek garanciaideje az érvényes előírásoknak megfelelő, azaz minimum 24 hónap. A legtöbb TESCOMA márkájú konyhai kellékre azonban átlagon felüli, 3, 5, vagy 10 éves garanciát nyújtunk. Minden TESCOMA termék garanciaideje fel van tüntetve a termék csomagolásán, valamint a használati útmutatóban. 

Hol ismerhetem meg az újdonságokat?

A TESCOMA termékek teljes választékát - az újdonságokkal együtt- a rendszeresen frissülő weboldalunkon találja meg. Valamennyi, magyarországi piacon megjelenő újdonságunkat személyesen, a TESCOMA értékesítési központokban tekintheti meg. 


 

Minőségbiztosítás

 

Hol gyártják a TESCOMA termékeit?

A TESCOMA saját, csehországi termelési kapacitással rendelkezik, mindezek mellett pedig több, mint 100 alvállalkozóval működik együtt Csehországban, az Európai Únió területén, és a világ más országaiban. Valamennyi TESCOMA márkájú termék bejegyzett TESCOMA® védjeggyel van ellátva. 

Hogyan igazolható a felhasznált anyagok higiéniai alkalmassága?

A TESCOMA konyhai kellékek előállításához felhasznált anyagok higiéniai alkalmasságát a Zlín-i ITC Rt. akkreditált laboratóriuma által kiadott teszt protokoll szavatolja. A teszt protokoll a termék forgalomba hozatala előtt kerül kiállításra. A TESCOMA konyhai eszközök előállítása során felhasznált valamennyi anyagot a gyártásba kerülést követően ismételten tesztelik, biztosítva az előírt szabványoknak való megfelelést. 

Mi a garancia arra, hogy a gyártó a megfelelő alapanyagokkal és technológiával dolgozik?

A TESCOMA a gyártási folyamatot a ČSN EN ISO 9001 szabványnak megfelelően működteti. A gyártás során használt valamennyi alapanyag akkreditált laboratóriumban kerül bevizsgálásra. Mindezek mellett a gyártással kapcsolatos valamennyi biztonságra, egészségvédelemre, a termék funkcionalitására és élettartamára vonatkozó paraméter folyamatos vizsgálat tárgyát képezi. A Minőségbiztosítási Osztály munkatársai rendszeres felülvizsgálatokat végeznek a beszállítóknál is. 


 

A TESCOMA termékek karbantartása, használata és tulajdonságai

 
A rozsdamentes acél edények megfelelő tisztítása és karbantartása

A rozsdamentes acél edényeket hétköznapi tisztítószerekkel tisztítsa, ne használjon agresszív anyagokat, vegyszereket és éles eszközöket. Makacs szennyeződés esetén áztassa vízbe vagy mosogatószeres vízbe. Az edényt minden tisztítás után törölje szárazra.

Figyelmeztetés: Csak forró vízbe szórjon sót! Ha hideg vízbe tesz sót, az a konyhasó magas koncentrációját idézheti elő az edény alján, melynek következtében világos foltok jelenhetnek meg azon, ún. lyuk-korrózió következtében. Ezek a foltok semmilyen módon nincsenek befolyással az edény működésére, ártalmatlanságára, nem minősülnek a termék meghibásodásának, és nem képezhetik reklamáció tárgyát sem. Amennyiben az edény belsejében fehér lerakódások vagy szivárványos elszíneződések jelennek meg, tisztítsa le azokat ecettel, néhány csepp citrommal, vagy speciális, rozsdamentes edények tisztítására szolgáló tisztítószerrel. Kizárólag olyan üledékekről van szó, melyek képződése a víz vegyi összetételének függvénye.

A TESCOMA konyhai edények mosogatógépben moshatóak. Mosogatógépben történő tisztítás esetén ügyeljen rá, hogy az edény ne érintkezzen más fém eszközökkel, ellenkező esetben az edényen rozsdás vagy világos foltok jelenhetnek meg, ún. kontakt korrózió következményeként. A program lejárta után nyissa ki a mosogatógépet, és mihamarabb vegye ki az edényt. Korrózió víz által is kerülhet egyik edényről a másikra, ezért a tökéletes megjelenés megőrzésének érdekében korlátozottan, vagy egyáltalán ne tisztítsa az edényt mosogatógépben. 

Mosható–e a kukta mosogatógépben?

A TESCOMA kukták mosogatógépben moshatóak. A TESCOMA kukta fedőjét viszont soha ne mossa mosogatógépben, a karbantartásukkal kapcsolatos részletes információkért alaposan olvassa el a használati útmutatót. 

Melyik evőeszközkészlet mosható mosogatógépben?

Minden TESCOMA evőeszközkészlet első osztályú rozsdamentes acélból készül, és mosogatógépben mosható. A tökéletes megjelenés érdekében ajánlatos a mosogatógépben való mosást minimálisra csökkenteni vagy mellőzni. Ha az evőeszközt mosogatógépben tisztítja, minden esetben törölje át puha konyharuhával. A TESCOMA evőeszközt vízsugár alatt, hétköznapi tisztítószerrel, kíméletesen mossa el. Makacs szennyeződés esetén áztassa be. Mosogatás után törölje át puha konyharuhával, ne hagyja önmagában megszáradni. 

Mit jelent a 18/10 jelzés? Milyen anyagból készül a rozsdamentes acél edény?

A rozsdamentes acél 18/10 jelölése a felhasznált króm/nikkel ötvözet arányát jelenti. A TESCOMA rozsdamentes acél edény többféle anyagból készül, a felhasználás típusának és céljának függvényében:

 • Az edény teste minden esetben 18/10 ötvözetű rozsdamentes acélból készül.
 • Az edény alja szintén 18/10 ötvözet, biztosítva az indukciós főzőlapon való megfelelő működést.
 • A rozsdamentes acél fogantyúk speciális ötvözetből készülnek, melyek - alacsonyabb hővezető képességüknek köszönhetően - kevésbé melegednek fel.
 • Az edényeknek extra erős, háromrétegű szendvicsalja van. Az fenék vastagsága 3,7 és 5,5 mm között mozog, az adott edény típusának és felépítésének függvényében. 
Mit jelent az edényen feltüntetett űrtartalom?

Az edény űrtartalma a szabványos, teljes űrtartalmat jelenti, mely azt edény felső széléig történő megtöltésre vonatkozik. Az edény felhasználható űrtartalma minden esetben 1-2 literrel kevesebb, és az edény belsejében található mérőskálán kerül feltüntetésre. 

Melyik edény alkalmas indukciós főzőlapon való használatra?

Minden, TESCOMA által jelenleg gyártott, rozsdamentes acél edény alkalmas az összes tűzhely típuson - gáz, villany, kerámia, indukciós - való használatra. Előfordulhat azonban, hogy bizonyos, még forgalomban lévő termékek nem alkalmasak indukciós főzőlapon való használatra, ezért vásárlás előtt minden esetben győződjön meg róla, hogy az edény alján, csomagolásán vagy a használati útmutatóban szerepel-e az “indukciós főzőlap” szimbólum. Mágnes segítségével könnyen ellenőrizheti, hogy az edény alkalmas-e indukciós főzőlapon való használatra. Amennyiben az edény vonzza a mágnest, alkalmas indukciós főzőlapon való használatra.  

Melyik TESCOMA edény használható sütőben?

Rozsdamentes acél edények (fazekak, lábasok, nyeles lábasok) esetében általában nem ajánljuk sütőben való használatot. Ez alól kivételt a VISION rozsdamentes acél és a HOME PROFI edények képeznek, melyeket fedő nélkül, 200 °C-os hőmérsékletig lehet sütőben használni. Magas hőmérséklet hatására (200 °C felett) megváltozhat a rozsdamentes acél színe. Sütőben való sütéshez használjon speciális sütőedényeket, pl. tepsit, rozsdamentes acélból készült sütőformát vagy tálat, porcelánt, hőálló szilikont, tapadásmentes felülettel ellátott sütőformát stb. A műanyag markolattal ellátott edényeket soha ne használja sütőben, mert a műanyag markolat megsérül! 

Nem forró a műanyag vagy rozsdamentes acél markolat?

Rendeltetésszerű használat esetén a markolat felmelegszik, de nem égeti meg a kezet. Rozsdamentes acél edényeink a főzőedényekre vonatkozó EN ČSN 12983-1-es számú európai szabványnak megfelelően készülnek, és folyamatos, akkreditált laboratóriumban történő tesztelésnek vannak alávetve. Az előírások értelmében a fogantyúk és markolatok hőmérséklete nem haladhatja meg az 55 °C-ot. 

Hogyan tudom eltávolítani a matrica maradványait az új edényekről?

A TESCOMA termékeken található matrica - az érvényes jogszabályok értelmében - ún. eltávolítható matrica, mely nem hagy ragasztónyomokat a termék felületén. Ha ez mégis előfordul, a ragasztó maradványainak eltávolítására használjon mosószert, szivacsot, forró vízet. Soha ne használjon drótszivacsot! Amennyiben a ragasztónyomok a szivaccsal történő tisztítást követően is jelen vannak az edényen, használjon oldószert vagy orvosi benzint, melyek használata után öblítse le az edényt bő vízsugárral. 

Miként tudom eltávolítani az odaégett ételt úgy, hogy az edény ne sérüljön?

Odaégett étel esetén áztassa be az edényt néhány órára mosogatószeres forró vízbe, majd kíméletesen távolítsa el az odaégett ételt egy műanyag spatulával, vagy fa főzőkanállal. Amennyiben az edény ezután is szennyezett marad, használjon folyékony súrolószert (CIF vagy hasonló). Rozsdamentes acél edények tisztítás során ne használjon éles tárgyakat – drótszivacsot, kést, stb. Rendszeres, kíméletes tisztításhoz ajánljuk a TESCOMA CLINOX tisztítószert. 

Milyen teflont használnak termékeik előállításához? 

Minden tapadásmentes felülettel rendelkező TESCOMA termék rendkívül ellenálló, PTFE (polytetrafluorethylen) alapú anyagból készül. A TESCOMA vállalat a tapadásmentes felülettel rendelkező termékeihez ellenőrzött, és jól bevált márkákat használ. Ezek pl. a TEFLON Classic, XYNFLON. Ezek a tapadásmentes felületek, hasonlóan az öszes többi TESCOMA anyaghoz és termékhez, sikeresen átmentek minden előírt egészségügyi és higiéniai alkalmassági próbán. 

Edények helyes használata indukciós főzőlapon

Az indukciós tűzhelyen való használatra alkalmas edények “indukciós főzőlap” szimbólummal vannak ellátva, ami a csomagoláson és a használati útmutatóban is feltüntetésre kerül. A helyes használathoz fontos tudni a főzőlap méretét, melynek ugyanakkorának vagy kisebbnek kell lennie az edény átmérőjénél. Ellenkező esetben a főzőlapon lévő edény nem fog megfelelően működni. 

Használhatok univerzális üvegfedőt minden fajta edényre?

Az UNICOVER 20, 22, 24, 26, 28, 30 és 32 cm átmérőjű üvegfedők az alábbi termékcsaládok esetén használhatóak:

 • PRESTO
 • PREMIUM
 • i-PREMIUM
 • i-PREMIUM Stone
 • FineSTONE
 • PRESIDENT
 • ULTIMA
 • SmartCLICK
 • ADVANCE
 • GrandCHEF

Valamennyi TESCOMA üvegfedő alkalmas a megfelelő átmérőjű és peremű edény lefedésére. Javasoljuk, hogy a TESCOMA üvegfedő alkalmasságát a konkrét edénnyel együtt történő felhasználásra ellenőrizze üzletünkben. 

Szükséges impregnálni a BAMBOO vágódeszkát első használat előtt?

A BAMBOO vágódeszkák bambuszból készülnek, és étkezési olaj emulziójával vannak előkezelve. Első használat előtt öblítse le vízsugár alatt. Gyakori használat és mosogatás esetén ajánljuk a “HOME PROFI Olaj vágódeszkákra, 200 ml” termék használatát. 

Szabad–e a TESCOMA fából készült termékeit mosogatószeres vízzel tisztítani?

A TESCOMA fából készült termékeit szükség esetén törölje át nedves konyharuhával, és rögtön szárítsa meg. Soha ne áztassa be, ne tisztítsa mosogatószeres vízben, sem mosogatógépben. 

Kell-e a TESCOMA késeket élezni? Ha igen, mivel?

A TESCOMA hagyományos sima (nem fogazott) élű konyhakéseit, beleértve a PRESTO tapadásmentes késeket is, késélezővel, fenőacéllal vagy fenőkővel élesítheti. AZZA és PRECIOSO kések esetén - ha azok éle elkopott, vagy a pengéjük sérült - forduljon szakemberhez. 

Mennyi ideig marad meleg az ital a  TESCOMA termoszokban?

A termoszok megfelelnek a ČSN 12546-1-es számú szabványban foglaltaknak. A hőmérsékletcsökkenés függ az ital töltéskor mért hőmérsékletétől, mennyiségétől, a környezeti hőmérséklettől stb. Hétköznapi körülmények között, ha a termoszt 100 °C hőmérsékletű itallal egészen a pereméig töltjük meg, akkor az nagyjából 6 órán át kb. 70 °C hőmérsékletű marad. 

Hogyan készítsük a  legjobb kuglófot a DELÍCIA SILICONE  vagy DELÍCIA SiliconPRIME szilikon formában?

Sütés előtt ajánljuk a formát kikenni zsiradékkel vagy bepermetezni a “DELÍCIA Olaj sütőformába, 300 ml” termékkel. Száraz kuglóf (pl. piskóta) sütésénél megszórhatja a sütőforma belsejét búzadarával vagy zsemlemorzsával. Süsse mérsékelten forró sütőben úgy, hogy a tészta kellőképpen átsüljön. Miután kihűlt, fordítsa ki a kuglófot a formából, ahogy az a használati útmutatóban le van írva. Ha a kuglófot nem tudja kifordítani, valószínűsíthető, hogy még nem sült meg teljesen. A szilikon forma tisztítása: makacs szennyeződés esetén hagyja a formát ázni, a tisztításhoz ne használjon súrolószereket. 

Mit jelent a nanoCARE™ jelölés a műanyag konyhai termékeken?

A nanoCARE™ technológia lehetővé teszi a műanyag különböző tulajdonságainak atomszintű módosítását, melynek köszönhetően a végtermék számos, egyedi tulajdonsággal bír. Például ha fokhagymát, hagymát vagy halat tartalmazó aromás ételt tárolunk a nanoCARE™ technológiával gyártott műanyag tálkákban, azok nem szívják magukba az intenzív aromákat, amiket vízzel történő öblítés után már nem is lehet érezni. A répában, paprikában, paradicsomban, curry fűszerben stb. található intenzív, természetes színezőanyagok nem színezik el a műanyag edényeket és könnyen tisztíthatóak. A szennyezett nanoCARE™ edényeket elég rövid ideig, vízsugár alatt leöblíteni, a zsiradék és egyéb szennyeződések könnyen eltávolíthatóak a felszínükről, nem szükséges mosogatószer használata, sem mosogatógépben való tisztítás. Elmondhatjuk tehát, hogy a nanoCARE™ technológiával készült termékeink környezetbarátok.