info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Répatorta

Répatorta - kép
  • 4 tojás
  • 400 g nádcukor
  • 2 teáskanál méz
  • 400 g rétesliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 350 ml olaj
  • 330 g reszelt és kifacsart
  • sárgarépa
  • 120 g apróra vágott dió + a díszítéshez
A krémhez:
  • 200 g magas zsírtartalmú tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 2 vaníliás cukor
A tojásokat a cukorral és a mézzel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, végül beleszórjuk a sárgarépát és a diót. A gondosan összekevert masszát 26 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformába öntjük, és 150 °C-on kb 1 órán át sütjük – hurkapálcával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.

A tejszínt a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és összedolgozzuk. A tortaalapot 3 lapra vágjuk, megkenjük a krémmel és egymásra rétegezzük. A krémet kenőlapáttal elsimítjuk a torta oldalán és a tetején is, majd ízlés szerint díszítjük.