Répatorta

- 4 tojás
- 400 g nádcukor
- 2 teáskanál méz
- 400 g rétesliszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 350 ml olaj
- 330 g reszelt és kifacsart
- sárgarépa
- 120 g apróra vágott dió + a díszítéshez
- 200 g magas zsírtartalmú tejszín
- 250 g mascarpone
- 2 vaníliás cukor
A tojásokat a cukorral és a mézzel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, végül beleszórjuk a sárgarépát és a diót. A gondosan összekevert masszát 26 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformába öntjük, és 150 °C-on kb 1 órán át sütjük – hurkapálcával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
A tejszínt a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és összedolgozzuk. A tortaalapot 3 lapra vágjuk, megkenjük a krémmel és egymásra rétegezzük. A krémet kenőlapáttal elsimítjuk a torta oldalán és a tetején is, majd ízlés szerint díszítjük.
A tejszínt a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és összedolgozzuk. A tortaalapot 3 lapra vágjuk, megkenjük a krémmel és egymásra rétegezzük. A krémet kenőlapáttal elsimítjuk a torta oldalán és a tetején is, majd ízlés szerint díszítjük.
0











