info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogTematikus hetekA nyár paradicsomi ízei

A nyár paradicsomi ízei

Tematikus hetek
2023. 07. 12.
A paradicsom a szívünkhöz nőtt. Termesztjük ágyásban, üvegházban, és az erkélyen is. Az íze kiváló, egészséges, a konyhában pedig ezerféleképp tudjuk felhasználni. Tippjeink és okos eszközeink segítségével a feldolgozás gyerekjátékká válik. Semmiképp ne hagyd ki a nagyi ketchup receptjét.
ULTIMA DUO kukta 4.0 l és 6.0 l - kép

Az egy újjal is kezelhető kukta

Ha már nem elég jó a régi kuktád, itt az ideje váltani. A jól bevált ULTIMA kuktánkat különböző méretekben vagy egy praktikus két - 4,0 l és 6,0 l - edényből és egy univerzális fedőből álló készletben tudod megvásárolni. Az edény méretét aszerint tudod kiválasztani, hogy csak néhány liter levest főzöl-e, vagy házi paradicsomból készítesz ketchupot, mely az egész családot ellátja a tél folyamán is. Marcsi mama jól bevált receptjét mi adjuk.
PROVENCE Tányér készlet, 12 db - kép
PROVENCE porcelán étkészleten található, levendula virágokat ábrázoló egyedi akvarell dekoráció a nyár hangulatát hozza el az egész év folyamán. A boldog nyári napok ízeit szintén bármikor felidézheted egy finom, szárított paradicsomos étellel.
BORDEAUX Lábas fedővel ø 20 cm, 2.7 l - kép
Az ikonikus BORDEAUX edények színeinek látványa felemelő, míg a teljes fém kivitelének köszönhetően nem csak bármilyen tűzhely típuson használható, hanem a sütőben is. A tapadesmentes felület biztosítja azt, hogy az ételek nem fognak odaérni. Az edényeket szilikon markolatokkal láttuk el, hogy mozgatásuk mindig biztonságos legyen. A belső nyílásokkal rendelkező, speciálisan formázott fedőnek köszönhetően a visszáramló gőz egyenesen az edénybe csepeg vissza.

Mi jöhet még jól a paradicsomok feldolgozása során?

PRESIDENT Asztali mixer 1.8 l - kép

Pörgesd meg a paradicsomokat egy szupererős mixerben!

A rendkívül éles késekkel és masszív üvegedénnyel ellátott, kivételesen nagy teljesítményű PRESIDENT mixer az ideális segítő a konyhába az egész nyár folyamán. Készíthetsz benne gyülölcs- és zöldségpürét, smoothie-t, vagy akár spanyol hideg gaspacho levest is. Mindezeken felül, ez a kevés olyan konyhai mixerek egyike, mely a jeget is ledarálja.
Hagyományos serpenyők - kép
  Az indukciós lapon történő főzésnek megvannak az előnyei. Ahhoz, hogy megvédjük a karcoktól, és meghosszabbítsuk az élettartamát, az i-PREMIUM Protect serpenyőket hőálló szilikon lábakkal láttuk el. Tapadásmentes felületük ellenáll a nem éles konyhai eszközöknek is. Egy ilyen serpenyőben a könnyű nyári vacsorát gyorsan és könnyen lehet elkészíteni.
DELÍCIA Pizzakő 38 x 32 cm - kép
Kóstold meg a legropogósabb paradicsomos pizzát. Hogyan fogj hozzá? Süsd meg a speciális, porózus kordierit pizzakőn. A sütőben vagy a grillen felhevített kő kiszívja a nedvességet a pizzatészta aljából, melyet aztán fokozatosan enged vissza. Az eredmény pedig egy kívül tökéletesen ropogós tészta, belül ínycsiklandozóan zamatos feltéttel. Az igazi olasz receptnek köszönhetően az eredmény garantált.

Mit ajánlunk még:

PURO Szűrő mosogatóba

A kis nagy segítő - PURO szűrő mosogatóba

Léteznek olyan apróságok, melyeknek köszönhetően a konyhai munka sokkal könnyebbé válik. Az egyik ilyen a mosogató szűrő, mely nem csak szűrésre, hanem gyümölcsök és zöldségek mosására is alkalmas. Győződj meg róla magad is. Mivel szeretjük a multifunkciós dolgokat, így a szűrő edény csepegtetőként is használható.
GrandCHEF Passzírozó - kép
Ha érett paradicsomokkal rendelkezel, készíts házi passatát, melyet egész évben, egy sor étel elkészítése során felhasználhatsz. A passzírozás során a paradicsom megválik a héjától ill. a magoktól, a végeredményt pedig lefagyaszthatod dobozokban, de akár be is főzheted. A cserélhető korongjainak köszönhetően a passzírozónkkal gyümölcsöket is fel tudsz dolgozni, pl. banánt, almát vagy epret, sőt még zöldségeket is, pl. cukkinit, gyökérzöldségeket vagy burgonyát. A sűrűséget te magad tudod beállítani.
PURITY mini frissen tartó doboz, fagyasztóba, 120 ml, 4 db - kép
Dobozaink olyan anyagból készülnek, melynek nem akadály a hosszantartó tárolás vagy fagyasztás. Méretüknek köszönhetően ideális pl. passata lefagyasztására is, de ugyanúgy kiválóan alkalmasak gyümölcspüré, alaplé vagy fűszernövények tárolására egyaránt. A speciálisan formázott feneküknek köszönhetően a doboz tartalmát könnyedén ki tudod nyomni.

Még néhány bevált termék a végére: