info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Olasz ragu

HúsokReceptek
2024. 07. 10.
Olasz ragu - kép

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 400 g konzerv paradicsom
  • 100 g pancetta
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl zöldségleves alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 szárzeller
  • 1 sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • olivaolaj
  • só, bors
Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Hozzáadjuk a pancettát, kisé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és további 7 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, hagyjuk, hogy elfőjön, utána hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedővel lefedve és időnként megkeverve 90 percig főzzük. Szükség szerint az alaplével hígítjuk.