info text
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekLevesekParadicsomleves szárított paradicsommal

Paradicsomleves szárított paradicsommal

BORDEAUX lábas fedővel ø 28 cm, 6,8 l - kép

Hozzávalók:

  • 700 g érett, feldarabolt paradicsom
  • 400 ml zöldség- vagy csirkealaplé
  • 30 ml olívaolaj
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 db apróra vágott sárgarépa
  • 1 nagyobb felkockázott burgonya
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1 szál friss kakukkfű
  • 1 szál friss oregánó
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál szárított paradicsom
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • fokhagyma ízlés szerint
  • só, bors
  • bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítése:

A felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát a cukorral. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, burgonyát és fokhagymát, majd további körülbelül 10 percig pároljuk alacsony hőfokon, ügyelve arra, hogy a zöldségek ne barnuljanak meg. Beletesszük a paradicsomot, a paradicsompürét, a fűszernövényeket, felöntjük az alaplével, és körülbelül 20 percig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A megfőtt levest leturmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük.

TIPP: Tálaláskor szórjunk a tetejére aprított szárított paradicsomot és szárított kenyérkockákat, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és díszítsük bazsalikomlevelekkel.

A recepthez segítségedre lehetnek: