Paradicsomleves szárított paradicsommal

Hozzávalók:
- 700 g érett, feldarabolt paradicsom
- 400 ml zöldség- vagy csirkealaplé
- 30 ml olívaolaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 db apróra vágott sárgarépa
- 1 nagyobb felkockázott burgonya
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 1 szál friss kakukkfű
- 1 szál friss oregánó
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál szárított paradicsom
- 1 teáskanál kristálycukor
- fokhagyma ízlés szerint
- só, bors
- bazsalikomlevél a díszítéshez
Elkészítése:
A felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát a cukorral. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, burgonyát és fokhagymát, majd további körülbelül 10 percig pároljuk alacsony hőfokon, ügyelve arra, hogy a zöldségek ne barnuljanak meg. Beletesszük a paradicsomot, a paradicsompürét, a fűszernövényeket, felöntjük az alaplével, és körülbelül 20 percig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A megfőtt levest leturmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük.
TIPP: Tálaláskor szórjunk a tetejére aprított szárított paradicsomot és szárított kenyérkockákat, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és díszítsük bazsalikomlevelekkel.
TIPP: Tálaláskor szórjunk a tetejére aprított szárított paradicsomot és szárított kenyérkockákat, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és díszítsük bazsalikomlevelekkel.
A recepthez segítségedre lehetnek:
0











