Erre lesz szükséged:
2 kg paradicsom
2 nagy fej hagyma
2 alma
150 g kristálycukor
120 ml almaecet
60 ml víz
5 szem fekete bors
5 szegfűszeg
5 szem szegfűbors
4 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 evőkanál édes pirospaprika
Elkészítés:
A paradicsomot, az almát és a hagymát nagyobb darabokra
vágjuk, a fokhagymagerezdeket félbevágjuk.
Mindent a kuktába teszünk, hozzáadjuk a cukrot, ecetet, vizet, az összes fűszert, és
20 percig főzzük. Ha elkészült, a fűszereket eltávolítjuk, a keveréket
simára turmixoljuk, majd
átpasszírozzuk. Ha a paradicsom lédúsabb volt, és a ketchup túl híg, főzéssel tovább sűrítjük, amíg elérjük a kívánt állagot.
TIPP: Ha csípősebb ketchupot szeretnél, tegyél
csili paprikát is az alaphoz. Megfőzheted egy sima
lábasban is, de a kuktával időt és energiát spórolsz.