info text

A nagyi házi ketchupja

ULTIMA Kukta 6,0 l - kép

Erre lesz szükséged:

2 kg paradicsom
2 nagy fej hagyma
2 alma
150 g kristálycukor
120 ml almaecet
60 ml víz
5 szem fekete bors
5 szegfűszeg
5 szem szegfűbors
4 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 evőkanál édes pirospaprika

Elkészítés:

A paradicsomot, az almát és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket félbevágjuk. Mindent a kuktába teszünk, hozzáadjuk a cukrot, ecetet, vizet, az összes fűszert, és 20 percig főzzük. Ha elkészült, a fűszereket eltávolítjuk, a keveréket simára turmixoljuk, majd átpasszírozzuk. Ha a paradicsom lédúsabb volt, és a ketchup túl híg, főzéssel tovább sűrítjük, amíg elérjük a kívánt állagot.
TIPP: Ha csípősebb ketchupot szeretnél, tegyél csili paprikát is az alaphoz. Megfőzheted egy sima lábasban is, de a kuktával időt és energiát spórolsz.
Befőttes üvegek - kép


S přípravou kečupu vám pomohou: