Mi az, ami nélkülözhetetlen a konyhában? Az edények, serpenyők és alapvető tálalóedények mellett nem hiányozhatnak a minőségi kések sem. Segítségükkel a különböző állagú és keménységű alapanyagokat könnyedén előkészítheted. Ezért érdemes beszerezni az alapvető késeket, amelyekkel a szeletelés és a darabolás sokkal könnyebbé válik.

Lehet, hogy meglepődsz, hányféle kést találsz kínálatunkban. Ennyi minden van:

Gyümölcs- és zöldségvágó kések
Már a kések neve is elárulja, mire valók. A
legfontosabb öt kés, amiknek mindig kéznél kell lennie a konyhában, a következő:
szakácskés, univerzális kés, szeletelőkés, kenyérvágó kés és zöldségvágó kés. Ezeket akár egy blokkban (tartóban) is beszerezheted. Nálunk többféle
késtartó blokk közül választhatsz, az univerzális műanyagtól a klasszikus fa változatokig. Kínálatunkban még a stílusos AZZA blokk is megtalálható. Ha már vannak késeid, de hiányzik egy biztonságos tárolóblokk, nálunk több méretben is találsz ilyet, a kések számának megfelelően.
Mesteri eszközök a precíz szeleteléshez

Vásárlóink gyakran kérdezik, mi a különbség a szakácskés és az univerzális kés között. A
szakácskések a profik kedvencei, de minden lelkes hobbiszakács számára remek szolgálatot tesznek, ha hatékonyan és pontosan szeretnének szeletelni. Ezeket a késeket a
szélesebb és hosszabb penge jellemzi, amely a végén hegyesre szűkül. A szeletelés módja a
„hintázó” mozdulatokra épül. Képzeld el, hogy nagyobb mennyiségű hagymát vagy gyökérzöldséget kell apróra vágnod – a hintázó mozdulatnak köszönhetően a penge gyorsan és egyenletesen mozog, és szinte sosem emelkedik el a vágódeszkától. Ezzel a késsel sokkal könnyebben feldolgozhatók a nagyobb és vastagabb alapanyagok, például a zeller gumója vagy a hokkaidó tök.

Az
univerzális kések pengéje alacsonyabb és valamivel rövidebb. Ezekkel a késekkel is könnyű és kényelmes a szeletelés, segítségükkel a legtöbb általános élelmiszert feldolgozhatjuk – innen ered az „univerzális” elnevezés is.

A
japán Santoku és Nakiri kések használatukban hasonlítanak a szakácskésekhez. Ezek hagyományos konyhai eszközök, amelyeket a japán ételek precíz szeletelésére és elkészítésére terveztek. A Santoku kés jellegzetessége a penge oldalán található bordázat, amely csökkenti az ételek tapadását. Ez különösen előnyös, ha
húst, halat vagy zöldséget szeretnénk szeletelni. A Nakiri kés sima pengéjű, bordázat nélkül, és szintén kiváló
mindenféle alapanyag gyors szeletelésére és aprítására.
A
szeletelőkés szintén nélkülözhetetlen eszköz a konyhában. Hosszú, sima élű pengéjének köszönhetően az ételeket pontosan és igény szerint szeletelhetjük vele. A speciális kések közé tartoznak a csontozó-, filéző- és steak kések, de kínálatunkban találsz gyümölcs- és zöldségkéseket, sajtkéseket, kenyérvágó késeket és vajkéseket is. Ha még nem ismered, érdemes felfedezned más praktikus eszközeinket is, például a
hintakéseket, baromfivágó ollókat vagy
fűszervágó ollókat.
Dolgozz úgy, mint egy GrandCHEF

A TESCOMA kések esetében kiemelt figyelmet fordítunk a gyártáshoz használt kiváló minőségű anyagokra, elsősorban a prémium rozsdamentes acélra. A kések használatakor kulcsfontosságú a helyes vágási technika, amelyhez nagyban hozzájárul az ergonomikus kialakítású markolat, ami optimális fogást biztosít. Ezáltal tökéletes kontrollt nyerhetsz a kés mozgása felett, miközben a munkavégzés kényelmes marad. Az ergonomikus kialakítás minimalizálja a kéz fáradását, amit nemcsak a profi szakácsok, hanem a hobbiszakácsok is értékelni fognak.
Különösen ajánljuk a sima átmenettel rendelkező késeket, ahol a markolat és a penge között nincs törés – ez maximális kényelmet és zökkenőmentes munkát biztosít; ismerd meg például a GrandCHEF kések prémium minőségét, amelyek tökéletesen megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, csakúgy, mint a kínálatunkban található további modellek.