info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogInspirációk és ötletekFőzés, sütésTanuld meg helyesen használni konyhakéseket

Tanuld meg helyesen használni konyhakéseket

Mi az, ami nélkülözhetetlen a konyhában? Az edények, serpenyők és alapvető tálalóedények mellett nem hiányozhatnak a minőségi kések sem. Segítségükkel a különböző állagú és keménységű alapanyagokat könnyedén előkészítheted. Ezért érdemes beszerezni az alapvető késeket, amelyekkel a szeletelés és a darabolás sokkal könnyebbé válik.
Konyhai kések - kép
Lehet, hogy meglepődsz, hányféle kést találsz kínálatunkban. Ennyi minden van:
Szakácskések - kép
Szakácskések
Univerzális kések - kép
Univerzális kések
Szeletelőkések - kép
Szeletelőkések
Santoku japán kések - kép
Japán kések
Steakkések az egyszerű szeletelésért - kép
Steak kések
Csontozókések - kép
Csontozókések
Filézőkések - kép
Filézőkések
Kerámia kések - kép
Kerámia kések
Kenyérvágó kések - kép
Kenyérvágó kések
Gyümölcs- és zöldségvágó kések - kép
Gyümölcs- és zöldségvágó kések
Sonkakések - kép
Sonkakések
Sajtkések - kép
Sajtkések
Vajkések - kép
Vajkések
Bárdok - kép
Bárdok
Már a kések neve is elárulja, mire valók. A legfontosabb öt kés, amiknek mindig kéznél kell lennie a konyhában, a következő: szakácskés, univerzális kés, szeletelőkés, kenyérvágó kés és zöldségvágó kés. Ezeket akár egy blokkban (tartóban) is beszerezheted. Nálunk többféle késtartó blokk közül választhatsz, az univerzális műanyagtól a klasszikus fa változatokig. Kínálatunkban még a stílusos AZZA blokk is megtalálható. Ha már vannak késeid, de hiányzik egy biztonságos tárolóblokk, nálunk több méretben is találsz ilyet, a kések számának megfelelően.

Mesteri eszközök a precíz szeleteléshez

Profi szakácskések - kép
Vásárlóink gyakran kérdezik, mi a különbség a szakácskés és az univerzális kés között. A szakácskések a profik kedvencei, de minden lelkes hobbiszakács számára remek szolgálatot tesznek, ha hatékonyan és pontosan szeretnének szeletelni. Ezeket a késeket a szélesebb és hosszabb penge jellemzi, amely a végén hegyesre szűkül. A szeletelés módja a „hintázó” mozdulatokra épül. Képzeld el, hogy nagyobb mennyiségű hagymát vagy gyökérzöldséget kell apróra vágnod – a hintázó mozdulatnak köszönhetően a penge gyorsan és egyenletesen mozog, és szinte sosem emelkedik el a vágódeszkától. Ezzel a késsel sokkal könnyebben feldolgozhatók a nagyobb és vastagabb alapanyagok, például a zeller gumója vagy a hokkaidó tök.
Univerzális konyhakés - kép
Az univerzális kések pengéje alacsonyabb és valamivel rövidebb. Ezekkel a késekkel is könnyű és kényelmes a szeletelés, segítségükkel a legtöbb általános élelmiszert feldolgozhatjuk – innen ered az „univerzális” elnevezés is.
Santoku japán kések - kép
A japán Santoku és Nakiri kések használatukban hasonlítanak a szakácskésekhez. Ezek hagyományos konyhai eszközök, amelyeket a japán ételek precíz szeletelésére és elkészítésére terveztek. A Santoku kés jellegzetessége a penge oldalán található bordázat, amely csökkenti az ételek tapadását. Ez különösen előnyös, ha húst, halat vagy zöldséget szeretnénk szeletelni. A Nakiri kés sima pengéjű, bordázat nélkül, és szintén kiváló mindenféle alapanyag gyors szeletelésére és aprítására.
Szeletelő kések - kép
A szeletelőkés szintén nélkülözhetetlen eszköz a konyhában. Hosszú, sima élű pengéjének köszönhetően az ételeket pontosan és igény szerint szeletelhetjük vele. A speciális kések közé tartoznak a csontozó-, filéző- és steak kések, de kínálatunkban találsz gyümölcs- és zöldségkéseket, sajtkéseket, kenyérvágó késeket és vajkéseket is. Ha még nem ismered, érdemes felfedezned más praktikus eszközeinket is, például a hintakéseket, baromfivágó ollókat vagy fűszervágó ollókat.

Dolgozz úgy, mint egy GrandCHEF

GrandChef Konyhai kések - kép

A TESCOMA kések esetében kiemelt figyelmet fordítunk a gyártáshoz használt kiváló minőségű anyagokra, elsősorban a prémium rozsdamentes acélra. A kések használatakor kulcsfontosságú a helyes vágási technika, amelyhez nagyban hozzájárul az ergonomikus kialakítású markolat, ami optimális fogást biztosít. Ezáltal tökéletes kontrollt nyerhetsz a kés mozgása felett, miközben a munkavégzés kényelmes marad. Az ergonomikus kialakítás minimalizálja a kéz fáradását, amit nemcsak a profi szakácsok, hanem a hobbiszakácsok is értékelni fognak.


Különösen ajánljuk a sima átmenettel rendelkező késeket, ahol a markolat és a penge között nincs törés – ez maximális kényelmet és zökkenőmentes munkát biztosít; ismerd meg például a GrandCHEF kések prémium minőségét, amelyek tökéletesen megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, csakúgy, mint a kínálatunkban található további modellek.