info text

Házi pisztáciapaszta

A pisztáciapaszta tökéletes alap a fagylaltokhoz, tortakrémekhez, töltelékekhez és más édességekhez. Használhatod pisztáciás tiramisu, macaron-töltelék vagy házi fagyi készítéséhez is.

Ha te is odavagy a pisztáciakrémért, próbáld ki a dubaji csokit, süss fahéjas csigát, vagy karácsonykor nyűgözd le a családot pisztáciás méhkas sütikkel!
PRESIDENT botmixer, tartozékokkal - kép

Hozzávalók:

  • 120 g nem sózott pisztácia (ez kb. 250 g hámozatlannak felel meg)
  • 30 ml mogyoróolaj (helyettesíthető más semleges ízű étolajjal)
  • 25 g méz 

Postup:

A pisztáciát az olajjal krémes állagúra turmixoljuk. Végül hozzákeverjük a mézet, ezt ízlés szerint adagolhatjuk.
 

Házi pisztáciavajat készíteni nem ördöngösség:

Ezek az eszközök jól jönnek hozzá: