info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokFahéjas csiga pisztáciával

Fahéjas csiga pisztáciával

DELÍCIA Kerámia sütőforma kenyérre - kép

Hozzávalók:

 
A tésztához:
  • 285 ml kesudiótej vagy teljes tehéntej
  • 67 ml olaj
  • 33 g kristálycukor
  • 1 + 1/4 teáskanál száraz élesztő
  • 300 g + 50 g finomliszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 /2 teáskanál péksüteményekhez szánt sütőpor
  • csipetnyi só
A töltelékhez:
  • 75 g olvasztott vaj (a töltelékhez és a sütés előtti megkenéshez)
  • 10 g őrölt fahéj
  • 50 g kristálycukor
A mázhoz és a díszítéshez:
3 evőkanál olvasztott vaj
3 evőkanál pisztáciakrém
50 ml kesudiótej vagy tehéntej
250 g porcukor
pisztácia és áfonya

 

Elkészítése:

A tejet és az olajat a cukorral és sóval kissé felmelegítjük, majd megszórjuk az élesztővel. Két perc elteltével hozzáadunk 300 g lisztet, összekeverjük, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a maradék lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral, majd meggyúrjuk a tésztát. A meglisztezett gyúródeszkán a tésztát nagy téglalap alakú lappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukorral elkevert fahéjjal. Ezután rétesszerűen feltekerjük, éles késsel kb. 3 cm vastag csigákra vágjuk, majd egymás mellé helyezzük őket a kivajazott tepsiben. Ismét letakarjuk egy konyharuhával, és még 15 percig kelesztjük. Enyhén megkenjük vajjal, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben 15–20 percig sütjük. Sütés után sima mázzal vonjuk be a csigákat, amit olvasztott vaj, pisztáciapaszta, tej és cukor összekeverésével készítünk el.
Végül megszórjuk durvára tört pisztáciával, majd áfonyával díszítjük, ami enyhén pikáns, savanykás ízt kölcsönöz a csigáknak.