Egy fényűző édesség, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz
A dubaji csokoládé nem véletlenül hódította meg a világot. Ez az egzotikus különlegesség számos minőségben és ízvilágban kapható, elsősorban az alapanyagok és az elkészítés módja határozzák meg a végeredményt. Ha a legtisztább formáját szeretnéd élvezni, minden kompromisszum nélkül, készítsd el saját magad! Meg fogsz lepődni, milyen egyszerű. És az eredmény? Egyszerűen ellenállhatatlan!
Először
felolvasztjuk a csokoládét a fondüben. Amint folyékonnyá válik, visszavesszük a hőfokot az első fokozatra, így a fondü melegen tartja azt, és nem szilárdul meg.
Egy szilikon
ecsettel alaposan
kikenjük csokoládéval a formák alját és belső oldalát. Betesszük őket
10 percre a fagyasztóba. Ugyanígy folytatjuk az összes formával. A fondüt nem kapcsoljuk ki, mert a csokoládéra még szükségünk lesz.
Közben
elkészítjük a tölteléket egy
tálban. Villával összekeverjük
a pisztáciapasztát, a tahinit és a vékony, ropogós kadayif tésztát. A tésztát beszerezhetjük nyersen (ezt vajon kell megpirítani), vagy már előpirított formában, így munkát spórolhatunk meg.
Kivesszük a fagyasztóból a megdermedt csokoládéréteggel teli formákat, egy kiskanállal
beletesszük a tölteléket, elsimítjuk a tetejét,
majd leöntjük a maradék olvasztott csokoládéval. Betesszük
30 percre a hűtőbe, hogy megdermedjen.
EGY TIPP: A házilag készített dubaji csokoládé édessége attól függ, milyen csokoládét és pisztáciapasztát használunk. Ha kevésbé édes változatot szeretnél, válassz étcsokoládét és 100%-os, édesítetlen pisztáciapasztát.
A
pisztáciapasztát otthon is elkészítheted a blogunkon található
recept alapján.