info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogTematikus hetekÉlvezd ki a nyár ajándékait az egész nyár folyamán

Élvezd ki a nyár ajándékait az egész nyár folyamán

Tematikus hetek
2023. 07. 02.
Emlékszel a nagymamád befőttes üvegeire a spájzban, vagy a sok-sok különböző méretű üvegre otthon, melyeket az anyukád tett el? Az, amiben felnőttünk, újból "divatba jön". Készíts saját kompótokat, lekvárokat és házi szörpöket. A sokszínű termés feldolgozásának számtalan módja van. Ismerj meg közülük néhányat, a hozzájuk való segédeszközökkel együtt.
TESCOMA DELLA CASA befőző készlet, hőmérővel - kép

A házi befőtt varázsa

A befőzésnek nem kell tudománynak lennie, semmilyen különleges fazékra nem lesz hozzá szükséged. Kizárólag egy okos és helytakarékos készlet kell, mely a hétköznapi fazekat befőző fazékká vásárolja. 24 cm átmérőjű hétköznapi fazék vagy lábas számára alkalmas toldalékkal, masszív üvegfedővel és ellenálló rozsdamentes hőmérővel rendelkezik, mely a fazék belsejének hőmérsékletét mutatja.
PRESTO Univerzális csipesz befőttes üveg tetőkre - kép
A befőzéshez szükséges eszközök vásárlása során ne feledkezz meg az egyik legfontosabbról - a befőttes üvegek fedőinek rögzítésére szolgáló univerzális fogóról. Valamennyi hagyományos csavaros- és omnia fedőt gond nélkül kinyit, sőt a PET palackok kupakjaira is jó.
PRESIDENT Asztali mixer 1.8 l - kép
Nem tudtad időben befőzni az összes gyümölcsöt? Semmi gond, a maradékból csinálj turmixot, vagy bébiételt a gyerekeknek. Elég hozzá bekapcsolni az asztali mixert, mely rendkívül éles késekkel, pulzáló funkcióval és nagy, 1800 ml űrtartalmú edénnyel rendelkezik. Az előre beállított smoothie, turmix és püré programoknak köszönhetően mindez gyerekjáték.

Mire lehet még szükséged?

TESCOMA DELLA CASA gyümölcs- és zöldségprés készlet - kép

Mennyire jó az egészséges a házi szörp?

Készíts házi szörpöt, gyümölcslevet, zselét, vagy hagyományos eljárással főzött lekvárt a gyümölcs- és zöldségprés készletünkkel. Helyet takaríthatsz meg vele a konyhában, és valamennyi 24 cm átmérőjű, fedővel rendelkező lábassal ill. fazékkal kompatibilis. A készlet részét képezi egy magas minőségű szilikonból készülő cső, így a kifacsart folyadékot egyenesen a palackba tudod tölteni. Mennyire praktikus és kényelmes!
HANDY Cseresznyemagozó - kép
Nem csak a szezonban lesz nagy segítségedre. Cseresznyemagozónk megkönníti és kellemesebbé teszi a kalács és a lekvár készítését. Használata egyszerre biztonságos és egyszerű, a cseresznyéket gyorsan és kíméletesen szabadítja meg a magoktól. Ez a kiváló segédeszköz a friss, befőzött és fagyasztott gyümölcsöt egyaránt kimagozza.
Befőttes üvegek - kép
Egyszerre praktikusak és szépek. Ilyenek a csatos befőttes üvegeink. Masszív fedőjük rozsdamentes acélból, míg tömítésük magas minőségű természetes kaucsukból készül. A befőtteket akár 3-6 évig is gond nélkül tárolhatod bennük. Kínálatunkban 7 méretet találsz 100 ml-től 5000 ml-ig.

Szerintünk ezeket a termékeket is értékelni fogod:

PRESIDENT Aszalógép - kép

Élelmiszerek aszalása, savanyítása és vákuumozása

A betakarított termések tartósítására különböző módszerek léteznek. Kiváló eszköz például az aszalógép, melyet gyümölcs, zöldség, gomba, fűszernövények, sőt, akár hús feldolgozására is használhatod. Előnyei közé tartozik a csendes üzem, a nagy aszalófelület ill. az aszalás ideének és hőmérsékletének praktikus beállítási lehetősége.
GrandCHEF Vákuumos fóliahegesztő - kép
Nem csak zöldségből és gyümölcsből rendelkezel nagy mennyiséggel, hanem más élelmiszerekből is, melyeket hosszabb ideig szeretnél elraktározni, megőrizve frissességüket? Ebben az esetben nem hiányozhat otthonodból a vákuumos fóliahegesztő, vákuum zacskókkal és fóliával. Használd pácoláshoz, szuvidáláshoz, vagy tárold bennük az elkészült ételeket.
Savanyítás - kép
A házi savanyítás soha nem volt ilyen könnyű. Szereted a savanyú káposztát, kovászos uborkát vagy a többi savanyúságot? Ebben az esetben feltétlenül vedd meg az 500 ml-es vagy 1000 ml-es savanyító készletünket, mely az üvegen kívül egy egyedi légzáró fedőt is tartalmaz. A csomagolás részeként bevált recepteket is kapsz, de vásárolhatsz hozzá rácsot és súlyt is. Ami savanyú, az egészséges is, ne félj belevágni!

Ezeket sem felejtsd el: