Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogTematikus hetekÉlvezd ki a nyár ajándékait az egész nyár folyamán

Élvezd ki a nyár ajándékait az egész nyár folyamán

Emlékszel a nagymamád befőttes üvegeire a spájzban, vagy a sok-sok különböző méretű üvegre otthon, melyeket az anyukád tett el? Az, amiben felnőttünk, újból "divatba jön". Készíts saját kompótokat, lekvárokat és házi szörpöket. A sokszínű termés feldolgozásának számtalan módja van. Ismerj meg közülük néhányat, a hozzájuk való segédeszközökkel együtt.
TESCOMA DELLA CASA befőző készlet, hőmérővel - kép

A házi befőtt varázsa

A befőzésnek nem kell tudománynak lennie, semmilyen különleges fazékra nem lesz hozzá szükséged. Kizárólag egy okos és helytakarékos készlet kell, mely a hétköznapi fazekat befőző fazékká vásárolja. 24 cm átmérőjű hétköznapi fazék vagy lábas számára alkalmas toldalékkal, masszív üvegfedővel és ellenálló rozsdamentes hőmérővel rendelkezik, mely a fazék belsejének hőmérsékletét mutatja.
PRESTO Univerzális csipesz befőttes üveg tetőkre - kép
A befőzéshez szükséges eszközök vásárlása során ne feledkezz meg az egyik legfontosabbról - a befőttes üvegek fedőinek rögzítésére szolgáló univerzális fogóról. Valamennyi hagyományos csavaros- és omnia fedőt gond nélkül kinyit, sőt a PET palackok kupakjaira is jó.
PRESIDENT Asztali mixer 1.8 l - kép
Nem tudtad időben befőzni az összes gyümölcsöt? Semmi gond, a maradékból csinálj turmixot, vagy bébiételt a gyerekeknek. Elég hozzá bekapcsolni az asztali mixert, mely rendkívül éles késekkel, pulzáló funkcióval és nagy, 1800 ml űrtartalmú edénnyel rendelkezik. Az előre beállított smoothie, turmix és püré programoknak köszönhetően mindez gyerekjáték.

Mire lehet még szükséged?

Gyümölcsök és zöldségek üvegbe zárva

Nyár befőttek nélkül? Nálunk elképzelhetetlen! Így megőrizheted a kisebb-nagyobb gyümölcsöket a hosszú téli hónapokra, és bármikor előveheted őket, ha sütit sütnél, vagy csak egy kis kompótot csemegéznél. A házi befőttet azok is nagyra becsülik, akik nagyon odafigyelnek arra, hogy mit esznek. Az otthon főzött lekvár rendszerint egészségesebb, hiszen kevesebb cukorral és felesleges adalékanyagok nélkül készül. 
HANDY szilvamagozó - kép
Imádod a szilvát? A magozás még sosem volt ilyen egyszerű! A praktikus HANDY szilvamagozó ugyanis egyetlen nyomással hosszában félbevágja a gyümölcsöt és eltávolítja a magját. Kiválóan alkalmas friss, befőtt vagy fagyasztott szilvák kimagozására is.
Befőttes üvegek - kép
Nemcsak praktikusak, hanem igen mutatósak is. Igen, a csatos befőttesüvegekről van szó. Masszív, rozsdamentes acél zárral és kiváló minőségű természetes kaucsuk tömítéssel készülnek. A befőttek akár 3–6 évig is biztonságosan eltarthatók bennük. 7 különböző méretben kaphatók, 100 ml-től egészen 5000 ml-ig.

Szerintünk ezeket a termékeket is értékelni fogod:

PRESIDENT Aszalógép - kép

Élelmiszerek aszalása, savanyítása és vákuumozása

A betakarított termések tartósítására különböző módszerek léteznek. Kiváló eszköz például az aszalógép, melyet gyümölcs, zöldség, gomba, fűszernövények, sőt, akár hús feldolgozására is használhatod. Előnyei közé tartozik a csendes üzem, a nagy aszalófelület ill. az aszalás ideének és hőmérsékletének praktikus beállítási lehetősége.
GrandCHEF Vákuumos fóliahegesztő - kép
Nem csak zöldségből és gyümölcsből rendelkezel nagy mennyiséggel, hanem más élelmiszerekből is, melyeket hosszabb ideig szeretnél elraktározni, megőrizve frissességüket? Ebben az esetben nem hiányozhat otthonodból a vákuumos fóliahegesztő, vákuum zacskókkal és fóliával. Használd pácoláshoz, szuvidáláshoz, vagy tárold bennük az elkészült ételeket.
Savanyítás - kép
A házi savanyítás soha nem volt ilyen könnyű. Szereted a savanyú káposztát, kovászos uborkát vagy a többi savanyúságot? Ebben az esetben feltétlenül vedd meg az 500 ml-es vagy 1000 ml-es savanyító készletünket, mely az üvegen kívül egy egyedi légzáró fedőt is tartalmaz. A csomagolás részeként bevált recepteket is kapsz, de vásárolhatsz hozzá rácsot és súlyt is. Ami savanyú, az egészséges is, ne félj belevágni!

Ezeket sem felejtsd el:

Őszibarackdzsem fahéjjal és csillagánizzsal - kép

Dzsem vagy lekvár?

Tudod, mi a különbség a lekvár és a dzsem között? A magyar élelmiszerkönyv szerint a dzsem gyümölcsdarabokat tartalmazó, zselés állagú termék, míg a lekvárban a gyümölcsök teljesen szét vannak főzve, így az állaga pépesebb, krémesebb. Akárhogy is, mi mindkettőt szeretjük – így zárásként meg is örvendeztetünk a fűszeres, lágy őszibarackdzsem receptjével.

Ezek az eszközök is jól jöhetnek:

És amit még jó tudni:


Miért jó fermentált ételeket enni?
  • Mert tele vannak természetes probiotikumokkal, támogatják a bélflórát, segítik az emésztést és erősítik az immunrendszert.
Meddig állnak el a házi befőttek csatos üvegben?
  • A TESCOMA DELLA CASA csatos üvegekben a befőttek megfelelő előkészítés és hűvös, sötét helyen való tárolás mellett 3–6 évig is elállnak.