Őszibarackdzsem fahéjjal és csillagánizzsal

Hozzávalók (12 darabhoz)
- 1 kg őszibarack
- 650 g kristálycukor
- 50 g citromsav
- 1 csomag dzsemfix
- 2 egész fahéjrúd
- 4 csillagánizs
Elkészítése:
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük a fahéjjal, csillagánizzsal és a citromsavval, felforraljuk, majd 5–10 percig főzzük, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselésítőt, újra felforraljuk, majd beletesszük a kristálycukrot, és további kb. 5 percig főzzük. Kivesszük a fűszereket, és a forró lekvárt száraz, lehetőleg előmelegített üvegekbe töltjük, majd az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk.
Az elkészítésben a segítségedre lesznek:
0













