info text
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokŐszibarackdzsem fahéjjal és csillagánizzsal

Őszibarackdzsem fahéjjal és csillagánizzsal

DELLA CASA Befőttes üvegek - kép

Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 1 kg őszibarack
  • 650 g kristálycukor
  • 50 g citromsav
  • 1 csomag dzsemfix
  • 2 egész fahéjrúd
  • 4 csillagánizs

Elkészítése:

A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük a fahéjjal, csillagánizzsal és a citromsavval, felforraljuk, majd 5–10 percig főzzük, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselésítőt, újra felforraljuk, majd beletesszük a kristálycukrot, és további kb. 5 percig főzzük. Kivesszük a fűszereket, és a forró lekvárt száraz, lehetőleg előmelegített üvegekbe töltjük, majd az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk. 

Az elkészítésben a segítségedre lesznek: