- 100 g sütőtökpüré (recept itt)
- 100 g kristálycukor
- 10 g friss gyömbér
- 2 dl víz
- 2 egész fahéjrúd
- 4 szegfűszeg
- egy csipet reszelt szerecsendió
A házi
sütőtökszirup elkészítése nem bonyolult. Szükséged lesz hozzá
sütőtökpürére, amit könnyedén elkészíthetsz ennek a
receptnek az alapján.
A vizet egy
nyeles lábasba öntjük, és beletesszük a fűszereket. 10 percig forraljuk. Ezután adjuk a cukrot és a sütőtökpürét, majd további 10 percig főzzük. A szirupot ezután leszűrjük, finom szűrőn átpasszírozzuk,
csatos üvegbe töltjük, és lehűlés után hűtőben tároljuk.
A szép
aranybarna szirup tökéletes dísze és ízesítője lehet sütőtökös latténak, amerikai palacsintának, klasszikus palacsintának vagy bármilyen desszertnek.
TIPP: Használhatsz őrölt fűszereket is – ebben az esetben a szirup színe sötétebb lesz.