Kép az értesítési sávon

Sütőtökszirup

Csatos üvegpalackok - kép

Hozzávalók:

  • 100 g sütőtökpüré (recept itt)
  • 100 g kristálycukor
  • 10 g friss gyömbér
  • 2 dl víz
  • 2 egész fahéjrúd
  • 4 szegfűszeg
  • egy csipet reszelt szerecsendió
A házi sütőtökszirup elkészítése nem bonyolult. Szükséged lesz hozzá sütőtökpürére, amit könnyedén elkészíthetsz ennek a receptnek az alapján.
A vizet egy nyeles lábasba öntjük, és beletesszük a fűszereket. 10 percig forraljuk. Ezután adjuk a cukrot és a sütőtökpürét, majd további 10 percig főzzük. A szirupot ezután leszűrjük, finom szűrőn átpasszírozzuk, csatos üvegbe töltjük, és lehűlés után hűtőben tároljuk.
A szép aranybarna szirup tökéletes dísze és ízesítője lehet sütőtökös latténak, amerikai palacsintának, klasszikus palacsintának vagy bármilyen desszertnek.

  TIPP: Használhatsz őrölt fűszereket is – ebben az esetben a szirup színe sötétebb lesz. 

A tökszirup elkészítésben segítségedre lesznek:

ShopSys