Kép az értesítési sávon

Sütőtökpüré

PRESIDENT botmixer - kép
A sütőtökpüré igazi jolly joker, ha az őszi ételekről van szó, legyenek bár édesek vagy sósak. Remekül illik például sütőtökkenyérhez, belekeverhetjük a gnocchi vagy az amerikai palacsinta puha tésztájába, de használhatjuk házi sütőtökszirup vagy egészséges müzliszeletek készítéséhez is.

Hozzávalók:

Sütőtök (Hokkaidó, vajtök vagy muskotálytök). A dísztökök nem alkalmasak hozzá.
A megtisztított sütőtököt éles késsel félbevágjuk, kikaparjuk a magokat, majd nagyobb darabokra vágjuk. A darabokat héjjal lefelé tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a tök meg nem puhul (ez nagyjából 45 percet vesz igénybe). Ezután egy kanállal vagy fagylaltos kanállal kikanalazzuk a belsejét a héjából. A tökhúst botmixerrel vagy krumplinyomóval pépesítjük, és ha még selymesebb állagot szeretnénk, szitán is átpasszírozzuk. A kész pürét hűtőben tároljuk, de le is vákuumozhatjuk vagy lefagyaszthatjuk, hogy mindig kéznél legyen.

Légy tökre felkészült:

ShopSys