Hozzávalók:
- 150 g rétesliszt
- 100 g porcukor
- 100 g olvasztott vaj szobahőmérsékleten + 150 ml főzőtejszín a kenéshez
- 10 teáskanál minőségi kakaós/mogyorós krém, magasabb mogyorótartalommal
- 2 tojás
- 16 g vaníliás cukor (2 csomag)
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 teáskanál kakaó
A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejszínt és a sütőporral elkevert lisztet.
A színes részletekhez: Egy kanál tésztát kiveszünk a keverékből, és megszínezzük a kakaóval.
A sütőforma megtöltése: A formát megkenjük olvasztott vajjal megpermetezzük sütőformába szánt olajjal, és egy sima sütőlapra tesszük. Egy habzsák segítségével vékonyan felvisszük a színes tésztát a mélyedésekbe (a maci szemei, orra, fülei és mancsai). Egy másik zacskó segítségével betöltjük a világos színű tésztát az egyes formák magasságának körülbelül a feléig (a tészta sütés közben megemelkedik).
A maci testének a közepébe egy kanál mogyorókrémet teszünk. A sütőformát a 170-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük a macikat.