
Te is beleszerettél a sütőtökös latte enyhén fűszeres ízébe, és szeretnéd otthon is élvezni? Megmutatjuk, hogyan készítheted el kényelmesen ezt az őszi különlegességet.
Miben más a sütőtökös latte a hagyományos caffè lattétól, vagyis a tejjel és tejhabbal készült kávétól? Két plusz összetevőben: az egyik egy nagy adag habosra vert tejszín, a másik pedig a fűszeres sütőtökszirup. A magyar „sütőtökös latte” elnevezés sem pontos, hiszen hiányzik belőle a legillatosabb alkotóelem: a fűszer (spice). És hogy miért olyan ellenállhatatlan ez a kávé? Valószínűleg azért, mert nemcsak felébreszt, hanem édesebbé teszi a napot, és a fűszerek és a forró tej kombinációjának köszönhetően igazán át is melegít.
Hozzávalók:
- Sütőtökszirup (itt a recept)
- Felhabosított teljes tej
- Espresso
- Habtejszín
- Őrölt fahéj
- Első lépés: készíts sütőtökpürét
A
pumpkin spice latte elkészítéséhez elengedhetetlen a
sütőtökszirup. Szirupot viszont nem tudsz
sütőtökpüré nélkül készíteni. Nagy előnye, hogy
a püré univerzális alapanyag, amit sokféleképpen felhasználhatsz: nemcsak kávéhoz, hanem édes süteményekhez is, például
sütőtökös palacsintához szilvalekvárral, muffinhoz, gnocchihoz vagy akár házi kenyérhez.
- Második lépés: főzd meg a sütőtökszirupot
A szirup elkészítéséhez használd a
receptünket. - Harmadik lépés: fedezd fel a benned rejlő baristát
Egy
latte csészébe vagy
duplafalú pohárba először önts egy réteg
sütőtökszirupot. Második rétegként jöhet a habos, meleg teljes tej. Erre öntsd rá az erős
espressót, majd a tejhabot, végül pedig egy nagy adag frissen felvert tejszínt.
A legfinomabb sütőtökös lattéhoz jól jönnek: