• Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokPuha mézeskalács karácsonyra

Puha mézeskalács karácsonyra

Puha mézeskalács karácsonyra - kép

Készíts elő:

  • 600 g finomlisztet
  • 150 g porcukrot
  • 200 g langyos mézet
  • 1 tasak vaníliás cukrot
  • 1 kk. szódabikarbónát vagy ½ tasak sütőport
  • 120 g puha vajat
  • 2 tojást
  • 2 kk. mézeskalácsfűszert

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat, és dolgozd őket kemény tésztává. A tésztát csomagold frissentartó fóliába, és pihentesd a hűtőben 24 órán át. Melegítsd elő a sütőt 160 ˚C-ra.  Nyújtsd ki a pihentetett tésztát, és szaggasd ki ki kedvenc formáiddal. Sütőpapíron süsd a mézeskalácsokat kb. 12 perc alatt aranyszínűre.

A még meleg mézeskalácsokat kend meg felvert tojással.