Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokPontyból készült tatárbifsztek

Pontyból készült tatárbifsztek

AZZA késkészlet 6 késsel és tartóval - kép

Hozzávalók:

  • 200 g filézett pontyhús
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál apróra vágott hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál édes pirospaprika
  • mustár és ketchup ízlés szerint
  • Worcester-szósz és Tabasco ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint
  • só és bors
  • egy csipet őrölt kömény
  • pirítós vagy toastkenyér
  • fokhagyma a pirítóshoz

Elkészítése:

A megtisztított, lebőrözött pontyfilét feldaraboljuk, majd lekapargatjuk vagy egy jó minőségű késsel apró kockákra vágjuk. 

A meghámozott hagymát finomra vágjuk, összekeverjük az olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és az apróra vágott petrezselymet. Az egészet alaposan összedolgozzuk az előkészített hallal, és a ízlés szerint ízesítjük (lágyabb vagy intenzívebb jellegű ízre hangolva). Pirított kenyérrel tálaljuk, amit fokhagymával dörzsölünk be. 

Amire szükséged lesz:

ShopSys