Pontyból készült tatárbifsztek

Hozzávalók:
- 200 g filézett pontyhús
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál apróra vágott hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál édes pirospaprika
- mustár és ketchup ízlés szerint
- Worcester-szósz és Tabasco ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
- só és bors
- egy csipet őrölt kömény
- pirítós vagy toastkenyér
- fokhagyma a pirítóshoz
Elkészítése:
A megtisztított, lebőrözött pontyfilét feldaraboljuk, majd lekapargatjuk vagy egy jó minőségű késsel apró kockákra vágjuk.
A meghámozott hagymát finomra vágjuk, összekeverjük az olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és az apróra vágott petrezselymet. Az egészet alaposan összedolgozzuk az előkészített hallal, és a ízlés szerint ízesítjük (lágyabb vagy intenzívebb jellegű ízre hangolva). Pirított kenyérrel tálaljuk, amit fokhagymával dörzsölünk be.
A meghámozott hagymát finomra vágjuk, összekeverjük az olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és az apróra vágott petrezselymet. Az egészet alaposan összedolgozzuk az előkészített hallal, és a ízlés szerint ízesítjük (lágyabb vagy intenzívebb jellegű ízre hangolva). Pirított kenyérrel tálaljuk, amit fokhagymával dörzsölünk be.
Amire szükséged lesz:
0











