info text

Kölesfasírt

DELÍCIA sütőtál 22 x 13 cm - kép

Hozzávalók:

  • 250 g köles
  • 70 g szárazon megpirított mag (kender-, tök-, napraforgó- és szezámmag keveréke)
  • 30 g petrezselyemlevél
  • 4 keményre főtt tojás
  • 1 tojás
  • Portobello gomba
  • 2 tojás a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa + liszt a panírozáshoz
  • olaj + vaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítése:

A kölest a gyártó utasításai szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A keményre főzött tojásokat apróra vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a vajat, a kölest, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a magvakat, a nyers tojást, majd ízesítjük sóval és borssal. A keverékből formázzunk fasírtokat, panírozzuk be őket , és süssük meg egy serpenyőben, felhevített olajban és vajban, amíg mindkét oldalukon aranybarnára sülnek. A gombákat sózzuk, borsozzuk, és süssük meg egy serpenyőben, a sütőben vagy grillen. Tálaljuk madárbegysalátával, amelyet bármilyen öntettel ízesíthetünk.
 

Az elkészítésben segítségedre lesznek: