Kölesfasírt

Hozzávalók:
- 250 g köles
- 70 g szárazon megpirított mag (kender-, tök-, napraforgó- és szezámmag keveréke)
- 30 g petrezselyemlevél
- 4 keményre főtt tojás
- 1 tojás
- Portobello gomba
- 2 tojás a panírozáshoz
- zsemlemorzsa + liszt a panírozáshoz
- olaj + vaj a sütéshez
- só, bors
Elkészítése:
A kölest a gyártó utasításai szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A keményre főzött tojásokat apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a vajat, a kölest, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a magvakat, a nyers tojást, majd ízesítjük sóval és borssal. A keverékből formázzunk fasírtokat, panírozzuk be őket , és süssük meg egy serpenyőben, felhevített olajban és vajban, amíg mindkét oldalukon aranybarnára sülnek. A gombákat sózzuk, borsozzuk, és süssük meg egy serpenyőben, a sütőben vagy grillen. Tálaljuk madárbegysalátával, amelyet bármilyen öntettel ízesíthetünk.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a vajat, a kölest, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a magvakat, a nyers tojást, majd ízesítjük sóval és borssal. A keverékből formázzunk fasírtokat, panírozzuk be őket , és süssük meg egy serpenyőben, felhevített olajban és vajban, amíg mindkét oldalukon aranybarnára sülnek. A gombákat sózzuk, borsozzuk, és süssük meg egy serpenyőben, a sütőben vagy grillen. Tálaljuk madárbegysalátával, amelyet bármilyen öntettel ízesíthetünk.
Az elkészítésben segítségedre lesznek:
0













