info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekKészíts házi sajtokat, pékárut, müzliszeleteket vagy csíráztass magokat

Készíts házi sajtokat, pékárut, müzliszeleteket vagy csíráztass magokat

A házi készítésű élelmiszerek nem csak egészségesebbek és ízletesebbek, de egyaránt olcsóbbak is mint a boltban vásároltak. Tanuld meg elkészíteni a kedvenc élelmiszereidet házilag, és így még spórolhatsz is. ;-)
A kerámia formában készített toaszt kenyérnek tökéletes az állaga és ropogós a héja
Nem csak ízletes és tökéletesen átsült toaszt kenyeret készíthetsz ebben a formában, de például édes banánkenyeret, vagy más finomságokat. A kerámia forma fedelén bemélyedések vannak, amelyek dombornyomott hagynak az ételen a még egyszerűbb szeletelés és porciózás érdekében. A tapadásmentes glazúr, lehetővé teszi a kenyér könnyű kifordítását.
Most mindenki könnyen készíthet friss sajtot ;-)
Ízletes, tápláló és egészséges. Ilyen egy hagyományos friss sajt. Könnyedén elkészítheted te magad is – egy ügyes készlettel mindenki elkészítheti ezt az egészséges uzsonnát vagy vacsorát! A sajtot ízesítheted fűszerekkel, friss gyógynövényekkel vagy dióval.


RECEPT A FRISS SAJT ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A VAGY „FROMAGE FRAIS”

A friss sajtnak egy nagy előnye van az érlelt sajttal szemben és az, hogy egy-kettő elkészül, vagy csak nagyon rövid ideig kell érlelni és ez által egyből fogyasztható! Sőt nagyon fontos, hogy gyorsan elfogyaszd, mivel a friss sajt nem ál el hosszú ideig kivéve, ha bepácolod vagy füstölöd. A friss sajtnak magas a fehérje és a magnézium tartalma, és nyomokban tartalmazhat például jódot, A, D vagy E vitaminokat.

Csak néhány dologra lesz szükséged:
• 2L teljes tej
• 80 ml friss citromlé, amely a tejoltót helyettesíti
• gyógynövények saját ízlés szerint • 1 kis kanál só

Forrald fel a tejet a lábasban 92 °C fokra, a hőfok megőrzéséhez segítségedre lehet az ACCURA Digitális hőmérő. Kapcsold le a lángot, add hozzá a tejoltót, könnyedén keverd meg és hagyd 30 percig pihenni. Ezt követően szűrd át egy aprólyukú szitán, a fennakadt sajtállagot hagyd lecsepegni, sózd meg és ízesítsd apróra vágott gyógynövényekkel. A szűrőt tömd ki vászonnal, helyezd az edénybe, a sajtállagot helyezd át a vászonra és a préselő tekerccsel simítsd ki. A rugó segítségével nyomd össze és zárd le az edényt. A sajtot körülbelül 1 óráig préseljük szobahőmérsékleten, és ez után helyezd 2 órára a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön. 

Tipp: Engedd el a fantáziád és a gyógynövények helyett ízesítsd a sajtot dióval vagy szárított paradicsommal. Így a sajtod íze mindig izgalmas lesz.

Ezek is jól jöhetnének:

Próbáld ki a friss krémsajtot is. Így készítsd:

Egy krémsajt készítő szett nem hiányozhat a konyhádból
Ezzel a szettel egy-kettő elkészítheted otthon a saját krémsajtod vagy egy friss tejfölös desszertet. Édes, vagy sós, a végeredmény mindig fantasztikus és mindemellett egyészséges is. Gyógynövények, szárított paradicsom, fokhagyma, olajbogyó, zöld bors, paprika – bármely hozzávaló egy igazi ínyencséget varázsol az ízletes sajtból. A gyerekeknek is készíthetsz egy különleges finomságot. Keverd össze a sajtot friss gyümölccsel, kakaóval, mézzel vagy csokoládéval.
A sajt egy friss cipóval párosítva a legfinomabb. Hogyan készítsd el?
A házi kenyér ropogós héjjal egy igazi finomság. Éppen ezért kifejlesztettünk egy rendkívül praktikus kenyérkosarat tállal. A kosárban a cipó megkapja a tipikus alakját és felszínét. Az ügyes kenyérkosár tállal a közkedvelt DELLA CASA termékcsaládból, megkönnyíti a házi cipó kelesztését.


Esetleg valami frissítővel szeretnéd párosítani? Mondjuk mit szólnál az egészséges csírákhoz..

A ropogós és tápláló csírák maguktól is nőnek
Az egészségnek rendkívül kedvező növényi csírák gazdagok a vitaminokra és fontos tápértékeket tartalmaznak. Könnyen és gyorsan termeszthetsz saját csírákat a SENSE csíráztató tálal és magokkal. A két részből álló tál és az 50 gramm BIO mix magok csírák termesztésére, nagy örömet okoznak elsősorban az egészséges életmód híveinek.


Ajánljuk figyelmedbe:

Uzsonna, amely felpörget…

A tésztanyomó egészséges müzliszeletekre tökéletes az uzsonna elkészítéséhez iskolába, munkába vagy akár egy túrára
A müzliszeleteket könnyen és gyorsan elkészítheted, használhatsz szárított gyümölcsöket, magokat, gabonaféléket, mézet és hasonlókat. A tésztanyomóban megformázhatod a kedvenc keverékedből a saját müzliszeletedet, vagy egyszerűen megsüthetted a sütőben a szilikonformában. A müzliszeletek elkészítéséhez használhatod a csomagolásban található receptet, vagy használhatod a saját receptedet is.
 
 

Ajánljuk figyelmedbe: