Karfiolos frittata

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 250 ml 30%-os tejszín
- 100 g füstölt szalonna kockára vágva
- 125 g gouda sajt
- 100 g kékpenészes sajt
- 50 g leveles spenót
- 8 tojás
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál mézes mustár
- 1 evőkanál olaj
- só és bors
Elkészítése:
A karfiolt megtisztítjuk, kisebb darabokra szedjük, majd enyhén sós vízben 1 percig előfőzzük. Leszűrjük.
A szalonnát forró olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótleveleket, és rövid ideig fonnyasztjuk Leszűrjük.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tejszínt, a mustárt és a fűszereket.
A karfiolt sütőformába tesszük, hozzáadjuk a szalonnás-spenótos keveréket, majd megszórjuk a reszelt gouda és kékpenészes sajt felével. 1 percre elősütjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A frittatának meg kell szilárdulnia. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
A szalonnát forró olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótleveleket, és rövid ideig fonnyasztjuk Leszűrjük.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tejszínt, a mustárt és a fűszereket.
A karfiolt sütőformába tesszük, hozzáadjuk a szalonnás-spenótos keveréket, majd megszórjuk a reszelt gouda és kékpenészes sajt felével. 1 percre elősütjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A frittatának meg kell szilárdulnia. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
Az elkészítésben segítségedre lesznek:
0











