Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokHúsgolyók sütőtökös orzóval

Húsgolyók sütőtökös orzóval

PRESIDENT Stone négyzet alakú mélyserpenyő fedővel 28 x 28 cm - kép

Hozzávalók kb. 28 darabhoz


A húsgolyókhoz:
  • 500 g darált pulykahús
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 30 g reszelt parmezán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál szárított hagyma
  • 1 teáskanál szárított lestyán
  • 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
 A sütőtökös orzóhoz:
  • 200 g orzó rizstészta
  • 150 g sütőtökpüré
  • 20 g vaj
  • 20 ml olívaolaj
  • 1 l tyúkhúsleves alaplé
  • 1 fej hagyma, finomra vágva
  • 50 g reszelt parmezán + egy kevés a tetejére
  • szerecsendió ízlés szerint
  • apróra vágott zsálya ízlés szerint
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

A húsgolyók hozzávalóit egy tálba tesszük, és egynemű masszává dolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle.

Minden oldalról megsütjük őket olajon, majd a serpenyőt 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és további 20 percig sütjük.

Közben egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk az orzót, és világosbarnára pirítjuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sütőtökpürét, fűszerezzük, és kb. 15 percig főzzük, amíg a folyadék felszívódik.

A megfőtt orzóhoz hozzáadjuk a vajat, belekeverjük a reszelt parmezánt, és jól összeforgatjuk. A húsgolyókkal tálaljuk, a tetejét megszórjuk még egy kevés parmezánnal. Az orzó a tűzről levéve 15 percen belül tovább sűrűsödik

Jól fog jönni:

ShopSys