Elkészítése:
A húsgolyók hozzávalóit egy
tálba tesszük, és egynemű masszává dolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle.
Minden oldalról megsütjük őket olajon, majd a
serpenyőt 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és további 20 percig sütjük.
Közben egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk az orzót, és világosbarnára pirítjuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sütőtökpürét, fűszerezzük, és kb. 15 percig főzzük, amíg a folyadék felszívódik.
A megfőtt orzóhoz hozzáadjuk a vajat, belekeverjük a reszelt parmezánt, és jól összeforgatjuk. A húsgolyókkal tálaljuk, a tetejét megszórjuk még egy kevés parmezánnal. Az orzó a tűzről levéve 15 percen belül tovább sűrűsödik