Húsgolyók sütőtökös orzóval

Hozzávalók kb. 28 darabhoz
A húsgolyókhoz:
- 500 g darált pulykahús
- 150 g zsemlemorzsa
- 30 g reszelt parmezán
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál szárított hagyma
- 1 teáskanál szárított lestyán
- 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- 200 g orzó rizstészta
- 150 g sütőtökpüré
- 20 g vaj
- 20 ml olívaolaj
- 1 l tyúkhúsleves alaplé
- 1 fej hagyma, finomra vágva
- 50 g reszelt parmezán + egy kevés a tetejére
- szerecsendió ízlés szerint
- apróra vágott zsálya ízlés szerint
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húsgolyók hozzávalóit egy tálba tesszük, és egynemű masszává dolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle.
Minden oldalról megsütjük őket olajon, majd a serpenyőt 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és további 20 percig sütjük.
Közben egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk az orzót, és világosbarnára pirítjuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sütőtökpürét, fűszerezzük, és kb. 15 percig főzzük, amíg a folyadék felszívódik.
A megfőtt orzóhoz hozzáadjuk a vajat, belekeverjük a reszelt parmezánt, és jól összeforgatjuk. A húsgolyókkal tálaljuk, a tetejét megszórjuk még egy kevés parmezánnal. Az orzó a tűzről levéve 15 percen belül tovább sűrűsödik
Minden oldalról megsütjük őket olajon, majd a serpenyőt 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és további 20 percig sütjük.
Közben egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk az orzót, és világosbarnára pirítjuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sütőtökpürét, fűszerezzük, és kb. 15 percig főzzük, amíg a folyadék felszívódik.
A megfőtt orzóhoz hozzáadjuk a vajat, belekeverjük a reszelt parmezánt, és jól összeforgatjuk. A húsgolyókkal tálaljuk, a tetejét megszórjuk még egy kevés parmezánnal. Az orzó a tűzről levéve 15 percen belül tovább sűrűsödik
Jól fog jönni:
0











