Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHús nélküli ételekVajas-zsályás illatú sütőtökös gnocchi

Vajas-zsályás illatú sütőtökös gnocchi

SIENA Tányérok - kép

Hozzávalók:

  • 400 g sütőtökpüré
  • 300 g főtt burgonya
  • 300 g finomliszt
  • szerecsendió ízlés szerint
  • vaj
  • friss zsályalevél
  • parmezán

Elkészítése:

A burgonyát héjában majdnem puhára főzzük, meghámozzuk és összetörjük. A megsült sütőtökpürét lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl nedves. Egy tálban összekeverjük a burgonyát, a pürét, a lisztet, a szerecsendiót és a sót. A masszát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és tésztát gyúrunk belőle. Szükség esetén adunk még hozzá lisztet, amíg a tészta állaga hasonlítani nem kezd a klasszikus burgonyatésztához.

A tésztát több részre osztjuk, és a belisztezett deszkán mindegyikből hosszú rudakat sodrunk. Ezekből egyforma, kb. 2 cm-es darabokat vágunk – ezek lesznek a gnocchik. A gnocchit szűrőedénybe tesszük, és forrásban lévő, bő, sós vízbe mártjuk. Addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ezután megemeljük az edényt, a kampóknál fogva a fazék szélére akasztjuk, és a gnocchit lecsöpögtetjük. A főzővizet félretesszük.  

A zsályás vajhoz egy kis nyeles lábasban vajat melegítünk a zsályalevelekkel együtt, amíg a vaj enyhén barnulni nem kezd.

A gnocchit egy serpenyőbe tesszük egy kevés zsályás vajjal, röviden megpirítjuk, majd hozzáadunk egy kis mennyiséget a főzővízből, reszelt parmezánt szórunk rá, és az egészet átforgatjuk, hogy a gnocchi bevonódjon a vajas-sajtos szószban.

Ezek megkönnyítik a munkát:

ShopSys