Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokSzedres kosárkák (tartelette)

Szedres kosárkák (tartelette)

Forma 6 tartaletek DELÍCIA 26 x 18 cm - obrázek

Hozzávalók (12 darabhoz)

A tésztához:
  • 1 tojássárgája
  • 60 g porcukor
  • 200 g finomliszt 
  • 125 g vaj 
  • reszelt citromhéj ízlés szerint 
A szedres töltelékhez:
  • 100 ml 30%-os tejszín
  • 150 g fehér csokoládé 
  • 2 teáskanál szederlekvár 
  • 1 teáskanál málnapor 
  • friss szeder és más gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítése:

A tészta összes hozzávalóját sima állagú tésztává gyúrjuk, majd letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.  tésztát a formába nyomkodjuk úgy, hogy kis mélyedés maradjon a tölteléknek. 180 °C-ra előmelegített sütőben 8–10 perc alatt aranyszínűre sütjük

Közben elkészítjük a csokoládés ganache-t: a tejszínt felforrósítjuk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét. Simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a szederlekvárt és a málnaport, majd az egészet az előzőleg kihűlt kosárkák mélyedéseibe töltjük. Végül friss gyümölccsel díszítjük. 

Az elkészítésben a segítségedre lesznek: