Szedres kosárkák (tartelette)

Hozzávalók (12 darabhoz)
A tésztához:- 1 tojássárgája
- 60 g porcukor
- 200 g finomliszt
- 125 g vaj
- reszelt citromhéj ízlés szerint
- 100 ml 30%-os tejszín
- 150 g fehér csokoládé
- 2 teáskanál szederlekvár
- 1 teáskanál málnapor
- friss szeder és más gyümölcsök a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját sima állagú tésztává gyúrjuk, majd letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. tésztát a formába nyomkodjuk úgy, hogy kis mélyedés maradjon a tölteléknek. 180 °C-ra előmelegített sütőben 8–10 perc alatt aranyszínűre sütjük
Közben elkészítjük a csokoládés ganache-t: a tejszínt felforrósítjuk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét. Simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a szederlekvárt és a málnaport, majd az egészet az előzőleg kihűlt kosárkák mélyedéseibe töltjük. Végül friss gyümölccsel díszítjük.
Közben elkészítjük a csokoládés ganache-t: a tejszínt felforrósítjuk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét. Simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a szederlekvárt és a málnaport, majd az egészet az előzőleg kihűlt kosárkák mélyedéseibe töltjük. Végül friss gyümölccsel díszítjük.
Az elkészítésben a segítségedre lesznek:
0













