Sütőtökös-körtés muffinok

Hozzávalók 12 muffinhoz
- 140 g sütőtökpüré
- 1 nagy körte lereszelve
- 200 g nádcukor
- 180 g finomliszt
- 120 ml olaj
- 60 ml író vagy kefir
- 2 tojás
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál kardamom
- 1/ 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- vanília kivonat ízlés szerint
- egy csipet só
Elkészítése:
A lisztet, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, majd félretesszük.
Egy másik tálban habosra keverjük az olajat, az írót vagy kefirt, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a nádcukrot. Hozzáadjuk a sütőtökpürét, és simára keverjük. A száraz és nedves hozzávalókat röviden összekeverjük, épp csak addig, amíg összeáll – nem keverjük túl.
A tésztát szétosztjuk a muffinformában, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C-ra csökkentjük, és további kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Egy másik tálban habosra keverjük az olajat, az írót vagy kefirt, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a nádcukrot. Hozzáadjuk a sütőtökpürét, és simára keverjük. A száraz és nedves hozzávalókat röviden összekeverjük, épp csak addig, amíg összeáll – nem keverjük túl.
A tésztát szétosztjuk a muffinformában, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C-ra csökkentjük, és további kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Készülj fel a muffinsütésre:
0











