Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokSütőtökös-körtés muffinok

Sütőtökös-körtés muffinok

DELÍCIA szilikon sütőforma fém peremmel, 12 muffin - kép

Hozzávalók 12 muffinhoz

  • 140 g sütőtökpüré
  • 1 nagy körte lereszelve
  • 200 g nádcukor
  • 180 g finomliszt
  • 120 ml olaj
  • 60 ml író vagy kefir
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál kardamom
  • 1/ 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vanília kivonat ízlés szerint
  • egy csipet só

Elkészítése:

A lisztet, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, majd félretesszük.

Egy másik tálban habosra keverjük az olajat, az írót vagy kefirt, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a nádcukrot. Hozzáadjuk a sütőtökpürét, és simára keverjük. A száraz és nedves hozzávalókat röviden összekeverjük, épp csak addig, amíg összeáll – nem keverjük túl.

A tésztát szétosztjuk a muffinformában, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C-ra csökkentjük, és további kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Készülj fel a muffinsütésre:

ShopSys