info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Sós cukkinikenyér

Sós cukkinikenyér - kép

Készíts elő:

  • 300 g cukkinit
  • 200 g répát
  • 200 g búzadarát
  • 200 g kockázott, füstölt szalonnát
  • 100 g parmezán vagy pecorino sajtot
  • ½ tasak sütőport
  • 3 gerezd fokhagymát
  • 3 tojást
  • 2 ek. apróra vágott zöldfűszer (olaszos keverék: tárkony, zsálya, rozmaring, oregánó)
  • 1 apróra vágott hagymát
  • 1 dl olajat + a sütéshez
  • só, bors
  • lisztet vagy zsemlemorzsát a sütőformához
Reszeld durvára a megtisztított cukkinit és répát, sózd meg őket, és várj kb. 10 percig, amíg nedvességet eresztenek. Egy konyharuha segítségével csavard ki belőlük a vizet. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a szalonnát. Egy keverőtálba reszeld bele a sajtot, nyomd bele a fokhagymát, add hozzá a répát, a cukkinit, a szalonnás hagymát, a sütőport, az 1 dl olajat, a tojásokat és az apróra vágott zöldfűszereket. Sóval és borssal fűszerezd. A sütőformát kend ki vagy permetezz bele sütőformába való olajat. Szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával. Töltsd meg a cukkinis keverékkel, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára a cukkinikenyeret. Tálalhatod melegen, főételként főtt krumplival és paradicsomsalátával, vagy hidegen.