Sörös sertéskockák

Készítsd elő a következőket:
- 750 g pörkölthöz sertéshús
- 100 ml olaj
- só és bors
- 120 g sárgarépa
- 60 g petrezselyem
- 60 g zeller
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál paradicsompüré
- 300 ml sötét sör
- 3 babérlevél
- 5 szem szegfűbors
- 5 szem bors
- 3 szál friss kakukkfű
- 500 ml húsleves alaplé
- 50 g finomliszt
Elkészítése:
A kockákra vágott sózott, borsozott húst egy nagy lábosban aranybarnára sütjük. A húst félretesszük, és a serpenyőben lévő zsiradékhoz hozzáadjuk a HANDY szeletelővel finomra vágott hagymát, sárgarépát, fehérrépát és zellert. Lassú lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, az átpasszírozott fokhagymát hozzáöntjük a sört és kissé összekeverjük. Hozzáadjuk a fűszernövényeket, visszatesszük bele a húst, hozzáadjuk az alaplevet, és puhára pároljuk. A végén hozzákeverjük az előre elkészített rántást, és rövid ideig még rotyogtatjuk.
EGY TIPP: A rántás helyett pépesíthetünk vagy összeturmixolhatunk néhány zöldséget, és ezzel is besűríthetjük az edényben lévő folyadékot.
A recepthez segítségedre lehetnek:
0













