Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokSakrajda – a diós bejgli cseh változata

Sakrajda – a diós bejgli cseh változata

Servírovací deska GrandCHEF 40 x 14 cm - obrázek

Hozzávalók:

  • 300 g finomliszt
  • 220 g porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 2 tojás + 1 a megkenéshez
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 60 g puha vaj+ egy kevés a meglocsoláshoz
  • 2 evőkanál rum + egy kevés a meglocsoláshoz
  • 2 evőkanál tej
  • 300 g szilvalekvár
  • 100 g finomra + 40 g durvára vágott dió
  • 50 g finomra vágott pekándió

 

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a juharszirupot, két felvert tojást, a puha vajat és a rumot. Ha a tészta túl kemény, kissé felhigítjuk 1–2 evőkanál tejjel. Sima, nem ragadós tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. A tésztát kb. 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk a finomra vágott dióval és pekándióval, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint egy bejglit. A tésztát az illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30–40 perc alatt készre sütjük. Sütés után meglocsoljuk olvasztott vajjal, amiben elkevertünk egy kevés rumot. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.

Meríts ihletet a sütéshez:

ShopSys