Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket egy
tálba szórjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a juharszirupot, két felvert tojást, a puha vajat és a rumot. Ha a tészta túl kemény, kissé felhigítjuk 1–2 evőkanál tejjel. Sima, nem ragadós tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. A tésztát kb.
5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk a finomra vágott dióval és pekándióval, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint egy bejglit. A tésztát az illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt
tepsire helyezzük. A tetejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk a durvára vágott dióval.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30–40 perc alatt készre sütjük. Sütés után meglocsoljuk olvasztott vajjal, amiben elkevertünk egy kevés rumot. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.