info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekLevesekRibollita: egy leves Toszkánából

Ribollita: egy leves Toszkánából

ReceptekLevesek
2024. 03. 27.
DELIGHT Edénykészlet, 8 db - kép

Hozzávalók:

  • 800 g főtt fehér cannellini bab
  • 350 g burgonya
  • 250 g szárazabb kenyér
  • 100 g kekáposztalevél, szár nélkül
  • 300 g csíkokra vágott káposzta
  • 5 sárgarépa
  • 3 szárzeller
  • 2 paradicsom
  • 2 l zöldségleves alaplé
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 hagyma
  •  2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítése:

A zöldségeket felkockázzuk. A babot lecsepegtetjük, kettéosztjuk, egy részét pürésítjük. Egy mély fazékban aranybarnára pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paradicsompürét, a pürésített babot, és az egészet kis ideig pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát, a zellert, a kakukkfüvet, a kelkáposztát és a káposztát, majd fedő alatt puhára főzzük. A maradék babot a már megfőtt leveshez adjuk hozzá. A szeletekre vágott kenyeret egy mély tál aljára tesszük, ráöntjük a leves egy részét úgy, hogy a kenyéret teljesen ellepje, rátesszünk egy második réteg kenyeret és ráöntjük a leves maradékát. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tálalás előtt kivesszük a levest a tálból, fazékba öntjük és felforraljuk. Olívaolajjal megcsöpögtetve tálaljuk.