Kép az értesítési sávon

Mostaccioli

DELÍCIA sütikiszúró, gyémánt, 6 db - kép

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 200 g porcukor 
  • 200 g méz 
  • 100 g tej vagy víz 
  • 50 g növényi olaj
  • 100 g hámozott mandula
  • 1 narancs reszelt héja
  • 30 g keserű kakaópor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 
  • 8 g sütőpor 
  • 500 g étcsokoládé 

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaót, a durvára vágott mandulát, a sütőport és a narancshéjat. Fokozatosan hozzáadjuk a mézet, az olajat és a tejet. Addig keverjük, amíg sima, nem ragacsos tésztát kapunk. A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a gyémánt formájú kiszúróval kiszaggatjuk a sütiket. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 12–15 perc alatt készre sütjük. A sütik akkor jók, ha a külsejük átsült, de belül még puhák. A csokoládémázhoz az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A kihűlt sütiket belemártjuk az olvasztott csokoládéba, és egy rácson hagyjuk megdermedni.

Meríts ihletet a sütéshez:

ShopSys