Mostaccioli

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 200 g porcukor
- 200 g méz
- 100 g tej vagy víz
- 50 g növényi olaj
- 100 g hámozott mandula
- 1 narancs reszelt héja
- 30 g keserű kakaópor
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 8 g sütőpor
- 500 g étcsokoládé
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaót, a durvára vágott mandulát, a sütőport és a narancshéjat. Fokozatosan hozzáadjuk a mézet, az olajat és a tejet. Addig keverjük, amíg sima, nem ragacsos tésztát kapunk. A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a gyémánt formájú kiszúróval kiszaggatjuk a sütiket. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 12–15 perc alatt készre sütjük. A sütik akkor jók, ha a külsejük átsült, de belül még puhák. A csokoládémázhoz az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A kihűlt sütiket belemártjuk az olvasztott csokoládéba, és egy rácson hagyjuk megdermedni.
Meríts ihletet a sütéshez:
0











