Mézeskalács méhkasok

Recept körülbelül 35 méhkashoz
A méhkashoz:
- 230 g kész mézeskalács + a megszóráshoz
- 160 g porcukor
- 60 g vaj
- 3 evőkanál rum
- 2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
Hozzávalók a meggyes ganache-hoz:
- 150 g fehér csokoládé
- 125 g meggylekvár + a kenéshez
A lekvárt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad és összekeveredik a lekvárral. Fóliával letakarva másnapig hűtőbe tesszük. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk a ganache-t. Egy habzsák segítségével megtöltjük a méhkasokat a ganache-sal, majd linzer- vagy mézeskalácskoronggal lezárjuk. A méhkasokat vékonyan megkenjük lekvárral, és megszórjuk reszelt mézeskaláccsal.
0











