info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Medvehagyma pesto

Medvehagyma pesto - kép

Hozzávalók:

  • 150 g medvehagyma levél
  • 50 g reszelt parmezán, pecorino stb.
  • fél citrom reszelt héja
  • 50 g dióféle (dió, fenyőmag, mandula, kesudió, pisztácia) vagy napraforgó mag
  • 150 ml olívaolaj
  • 1/2 kiskanál só
A diót szárazon pirítsd egy serpenyőben, majd hagyd kihűlni. A medvehagyma leveleket mosd meg, majd szárítsd, és mixeld le a dióval, sóval, citromhéjjal és sajttal együtt. Add hozzá az olívaolajat, és mixeld tovább a megfelelő állag eléréséig. A kész pesto-t tedd üvegpohárba, és tartósítsd egy kiskanál olajjal. Zárt üvegben, hűtőben nagyjából egy hétig áll el. Megfelelő edényben fagyasztható is, gy akár több hónapig is eláll.