Matcha méhkasok eperkrémmel

Hozzávalók:
25 darabhozA tésztához:
- 120 g babapiskóta
- 150 g porcukor
- 120 g puha vaj
- egy narancs reszelt héja
- 1/3 teáskanál őrölt vanília
- 3 evőkanál tej
- 1 teáskanál matcha por
- porcukor a formák beszórásához
- 50 g puha vaj
- 80 g eperdzsem
- 1 evőkanál narancslé
- kb. 25 kerek babapiskóta az aljára
Elkészítése:
A babapiskótát finom morzsává daráljuk, majd összekeverjük a porcukorral, a vaníliával és a matchával. Hozzáadjuk a puha vajat és a tejet, majd robotgéppel vagy kézzel sima, rugalmas, kissé ragacsos tésztát gyúrunk. A tésztát 10 percre hűtőbe tesszük. A töltelékhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk az eperdzsemet és a narancslevet, majd további 2 percig keverjük, amíg a krém teljesen egynemű lesz. Félretesszük. Elkezdjük formázni a méhkasokat. A zárt formát enyhén beszórjuk porcukorral, megtöltjük a tésztával, és a kis formázó pálcával mélyedést készítünk a közepébe. A formát kinyitjuk, a tésztát óvatosan kivesszük és a tartóba tesszük. A mélyedéseket habzsák segítségével megtöltjük az eperkrémmel, majd mindegyik méhkast lezárjuk egy-egy babapiskótával. Az elkészült méhkasokat rövid időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
Meríts ihletet a sütéshez:
0











