Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokMatcha méhkasok eperkrémmel

Matcha méhkasok eperkrémmel

DELÍCIA méhkaptárforma - kép

Hozzávalók:

25 darabhoz
A tésztához:
  • 120 g babapiskóta
  • 150 g porcukor
  • 120 g puha vaj
  • egy narancs reszelt héja
  • 1/3 teáskanál őrölt vanília
  • 3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál matcha por
  • porcukor a formák beszórásához
A töltelékhez:
  • 50 g puha vaj
  • 80 g eperdzsem
  • 1 evőkanál narancslé
  • kb. 25 kerek babapiskóta az aljára

Elkészítése:

A babapiskótát finom morzsává daráljuk, majd összekeverjük a porcukorral, a vaníliával és a matchával. Hozzáadjuk a puha vajat és a tejet, majd robotgéppel vagy kézzel sima, rugalmas, kissé ragacsos tésztát gyúrunk. A tésztát 10 percre hűtőbe tesszük. A töltelékhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk az eperdzsemet és a narancslevet, majd további 2 percig keverjük, amíg a krém teljesen egynemű lesz. Félretesszük. Elkezdjük formázni a méhkasokat. A zárt formát enyhén beszórjuk porcukorral, megtöltjük a tésztával, és a kis formázó pálcával mélyedést készítünk a közepébe. A formát kinyitjuk, a tésztát óvatosan kivesszük és a tartóba tesszük. A mélyedéseket habzsák segítségével megtöltjük az eperkrémmel, majd mindegyik méhkast lezárjuk egy-egy babapiskótával. Az elkészült méhkasokat rövid időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.

Meríts ihletet a sütéshez:

ShopSys