info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokLinzertorta rebarbarával és eperrel

Linzertorta rebarbarával és eperrel

Linzertorta rebarbarával és eperrel - kép

Hozzávalók:

  • 380 g finomliszt
  • 200 g vaj
  • 120 g porcukor  
  • 1 citrom
  • 1 nagyobb tojássárgája
  • egy csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelék

  • 500 g rebarbara
  • 200 g eper
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • 30 g vaj
  • porcukor a sütemény megszórásához
A puha vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a sót habverővel habosra keverjük. Fokozatos keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet. Hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet, és gyorsan meggyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk a sütőforma méretére, és kibéleljük vele a formát. Eligazítjuk a széleit, majd a hűtőbe tesszük. A maradék tésztából vonalzóval vagy késsel kivágjuk a rácshoz való csíkokat, és azokat is lehűtjük. A megtisztított, kb. 3 cm-es darabokra vágott rebarbarát egy tepsibe tesszük és megszórjuk cukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben 10 percig puhulni hagyjuk. Az epret feldaraboljuk, a megpuhult rebarbarával és a keményítővel összekeverjük, majd ezzel a masszával megtöltjük a formát. A lehűtött csíkokból rácsot készítünk a torta felületére, megkenjük a felvert tojással, a vajat elosztjuk a rácsok között, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A megsült tortát porcukorral megszórjuk és kb. 3 órát hűlni hagyjuk.