Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók:
- 1,2 kg darált marha- és sertéshús
- 1 kg savanyú káposzta
- 400 g rizs
- 400 g 20%-os tejföl
- 200 g kolbász
- 60 ml sertészsír
- 10 g őrölt édes paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 100 ml víz
- egy csipet curry, só és bors
- cukor ízlés szerint
- friss petrezselyem vagy kapor a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk, és a feldarabolt kolbásszal együtt megpirítjuk a zsíron. Hozzáadjuk a darált húst és az őrölt paprikát, majd alaposan megpirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, megszórjuk liszttel, fűszerezzük borsikafűvel, sóval, borssal, és puhára pároljuk. A savanyú káposztát leöblítjük, köménnyel ízesítjük, és külön lábasban kevés vízzel kb. 10 percig pároljuk . Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. A káposztát összekeverjük az előre megfőzött rizzsel. Egy tepsibe rétegezzük: először rizses káposzta, majd húsos töltelék, végül újra rizses káposzta kerüljön. A tetejét megkenjük tejföllel, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Sütés után rövid ideig pihentetjük. Petrezselyemmel vagy kaporral megszórva tálaljuk.
Amire szükséged lesz:
0











