Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokKolozsvári rakott káposzta

Kolozsvári rakott káposzta

DELÍCIA sütőtálak - kép

Hozzávalók:

  • 1,2 kg darált marha- és sertéshús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 400 g rizs
  • 400 g 20%-os tejföl
  • 200 g kolbász
  • 60 ml sertészsír
  • 10 g őrölt édes paprika 
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • 2 hagyma 
  • 1 evőkanál liszt 
  • 100 ml víz
  • egy csipet curry, só és bors 
  • cukor ízlés szerint
  • friss petrezselyem vagy kapor a tálaláshoz

Elkészítése:

A hagymát kockára vágjuk, és a feldarabolt kolbásszal együtt megpirítjuk a zsíron. Hozzáadjuk a darált húst és az őrölt paprikát, majd alaposan megpirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, megszórjuk liszttel, fűszerezzük borsikafűvel, sóval, borssal, és puhára pároljuk. A savanyú káposztát leöblítjük, köménnyel ízesítjük, és külön lábasban kevés vízzel kb. 10 percig pároljuk . Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. A káposztát összekeverjük az előre megfőzött rizzsel. Egy tepsibe rétegezzük: először rizses káposzta, majd húsos töltelék, végül újra rizses káposzta kerüljön. A tetejét megkenjük tejföllel, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Sütés után rövid ideig pihentetjük. Petrezselyemmel vagy kaporral megszórva tálaljuk. 

Amire szükséged lesz:

ShopSys