Karamellás-diós kifli

A kiflikhez:
- 200 g darált dió
- 400 g kristálycukor
- 5 tojásfehérje
- 70 g finomliszt
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött habosra verjük, kis idő múlva hozzáadjuk a darált diót, és az egészet további 15 percig verjük. A gőzről levéve óvatosan, de alaposan belekeverjük a lisztet. A keveréket egy díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A sablont egy tepsire helyezzük, arra sütőpapírt teszünk és megformázzuk a kifliket. Kivesszük a sablont és a kifliket 130 ˚C-ra előmelegített sütőben szárítjuk.
A krémhez:
- 2 vaj
- 1 karamellás sűrített tej (1 tubus sűrített tej és karamella szirup összekeverésével is elkészíthető)
- karamellás csokoládé az öntethez
- őrölt pisztácia a kiflik meghintéséhez
Először felverjük a vajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a sűrített tejet és alaposan felverjük. A megsült kiflikre habzsákból rányomjuk a krémet, hűtőszekrényben alaposan lehűtjük, majd mártsuk meg a felolvasztott karamellás csokiban, amelyet csokikorongok formájában is beszerezhetünk. Megszórjuk pisztáciával, és már kész is!
Ezek jól jöhetnek a recepthez:
0











