Kép az értesítési sávon

Karamellás-diós kifli

Šablony pro přípravu cukroví DELÍCIA, 2 ks - obrázek

A kiflikhez:

  • 200 g darált dió
  • 400 g kristálycukor
  • 5 tojásfehérje
  • 70 g finomliszt
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött habosra verjük, kis idő múlva hozzáadjuk a darált diót, és az egészet további 15 percig verjük. A gőzről levéve óvatosan, de alaposan belekeverjük a lisztet. A keveréket egy díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A sablont egy tepsire helyezzük, arra sütőpapírt teszünk és megformázzuk a kifliket. Kivesszük a sablont és a kifliket 130 ˚C-ra előmelegített sütőben szárítjuk.
 

A krémhez:

  • 2 vaj
  • 1 karamellás sűrített tej (1 tubus sűrített tej és karamella szirup összekeverésével is elkészíthető)
  • karamellás csokoládé az öntethez
  • őrölt pisztácia a kiflik meghintéséhez
Először felverjük a vajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a sűrített tejet és alaposan felverjük. A megsült kiflikre habzsákból rányomjuk a krémet, hűtőszekrényben alaposan lehűtjük, majd mártsuk meg a felolvasztott karamellás csokiban, amelyet csokikorongok formájában is beszerezhetünk. Megszórjuk pisztáciával, és már kész is!

Ezek jól jöhetnek a recepthez:

ShopSys