info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Humusz sült paprikával

PRESIDENT Botmixer, tartozékokkal - kép

Hozzávalók:

  • 200 g csicseriborsó
  • 60 g tahini paszta
  • 40 ml olívaolaj
  • 20 ml citromlé
  • 2 db megtisztított és megpirított pirospaprika
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint füstölt paprika
  • cayenne bors

Elkészítése:

Áztassuk be a csicseriborsót 90 percre hideg vízbe, majd szűrjük le, és adjunk hozzá ismét tiszta vizet (100 g csicseriborsóra 2 csésze vizet ajánlunk). Főzzük kuktában kb. 20 percig, főzés után 10 percig hagyjuk pihenni. Csak ezután engedjük le a gőzt, majd szűrjük le, és tegyük félre a vizet. Botmixerrel turmixoljuk össze a csicseriborsót, a tahinit, a sült paprikát, az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát és a fűszereket. A sűrűséget a félretett víz hozzáadásával befolyásolhatjuk.
Tipp: Ha nincs időnk beáztatni a csicseriborsót, megfőzhetjük úgy is, hogy előtte csak leöblítettük. Így 35–40 percig főzzük. Ha viszont egész éjszakára beáztatjuk, akkor elég csupán 10–15 percig főzni.

Szerezd be ezeket is: