Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó
- 60 g tahini paszta
- 40 ml olívaolaj
- 20 ml citromlé
- 2 db megtisztított és megpirított pirospaprika
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint füstölt paprika
- só
- cayenne bors
Elkészítése:
Áztassuk be a csicseriborsót 90 percre hideg vízbe, majd szűrjük le, és adjunk hozzá ismét tiszta vizet (100 g csicseriborsóra 2 csésze vizet ajánlunk). Főzzük
kuktában kb. 20 percig, főzés után 10 percig hagyjuk pihenni. Csak ezután engedjük le a gőzt, majd szűrjük le, és tegyük félre a vizet.
Botmixerrel turmixoljuk össze a csicseriborsót, a tahinit, a sült paprikát, az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát és a fűszereket. A sűrűséget a félretett víz hozzáadásával befolyásolhatjuk.
Tipp: Ha nincs időnk beáztatni a csicseriborsót, megfőzhetjük úgy is, hogy előtte csak leöblítettük. Így 35–40 percig főzzük. Ha viszont egész éjszakára beáztatjuk, akkor elég csupán 10–15 percig főzni.
Szerezd be ezeket is: