Készíts elő:
- 1,5 kg almát
- 500 g 3:1 befőzőcukrot
- 1 kisebb darab fahéjat
- 2 db csillagánizst
- 3 szem szegfűszeget
Elkészítés:
Hogyan készül a házi almalekvár? Az almát héjával együtt darabold fel, és terítsd szét egy sütőlapon. 170 °C-ra előmelegített sütőben süsd az almát kb. 20 percig, vagy amíg megpuhul.
A sült almát turmixold puhára. Az almapépet öntsd át egy fazékba, add hozzá a cukrot és a fűszereket, majd főzd kb. 10 percig, amíg besűrűsödik.
Az előkészített befőttesüvegeket töltsd meg a forró lekvárral, csavard rájuk a fedelüket, fordítsd fejjel lefelé, és várd meg, amíg kihűlnek.
TIPPÜNK: Az almát meg is hámozhatod a sütés előtt, de nem muszáj. Az alma héja ugyanis természetes pektint tartalmaz, amely besűríti és megfelelő állagúvá teszi a lekvárokat, dzsemeket és gyümölcskocsonyákat.
Jól jöhet a lekvárfőzéshez: