info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Grissini pálcikák

DELÍCIA Tésztavágó henger grissini ropihoz - kép

Hozzávalók:

  • 400 g finomliszt
  • 12 g élesztő
  • 200 ml tej
  • 80 g olivaolaj
  • durva őrlésű só, rozmaring

Elkészítés:

Az élesztőt és a meleg tejet tegye egy tálba, és futtassa fel. A megkelt élesztőhöz adja hozzá a lisztet, olivaolajat, a só egy részét és a rozmaringot, majd mindezeket alaposan keverje össze. A tésztát addig gyúrja simára, majd tegye vissza a tálba, takarja le, és kelessze 1 órán keresztül. A tésztát először nyújtsa 0,5 cm vastagságúra, majd nyújtsa tovább grissini hengerrel. Az egyes grissiniket tegye a tepsiben elhelyezett sütőpapírra. A tepsit tegye kikapcsolt sütőbe, és kelessze további egy órán keresztül (a sótő világítását lehetőség szerint kapcsolja be). Mielőtt bekapcsolja a sütőt, a grissiniket kenje meg egy kis vízzel, és sózza, majd süsse aranybarnára, 180 °C-on, nagyjából 25 percig.