Édes diók omlós tésztából

Hozzávalók a világos diókhoz:
(kb. 100 egész dióhoz)- 165 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 70 g darált dió
- 1 kis tojás
Hozzávalók sötét diókhoz:
(kb. 100 teljes dióhoz)- 155 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 70 g darált dió
- 10 g kakaó
- 1 kis tojás
Az összes hozzávalót összekeverjük és sima tésztát készítünk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A kivajazott sütőformákat körülbelül félig megtöltjük a tésztával, és 180 ˚C-os sütőben kb 8 percig sütjük.
Karamellás krém
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 120 g karamellás sűrített tej (1 tubus sűrített tej és karamell szirup összekeverésével is elkészíthető)
A vajat habosraverjük. Kis adagokban beleforgatjuk karamellás sűrített tejet. A diókat egy habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, majd a feleket egymáshoz tapasztjuk.
Világos krém
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 120 g sűrített tej
A vajat habosraverjük. Kis adagokban beleforgatjuk a karamellizált sűrített tejet. A diókat egy habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, majd a feleket egymáshoz tapasztjuk.
0







