info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Cseresznyés-mákos bukta

Tányérok PROVENCE - kép

Hozzávalók:

 
  • 220 g finomliszt
  • 150 g kristálycukor
  • 150 g vaj
  • 40 db magozott cseresznye
  • 40 g mák
  • 12 g sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 narancs héja
  • egy csipetnyi só
A vajat, cukrot és sót verd fel habbá, és fokozatosan keverd hozzá a tojást. Add hozzá a narancshéjat és a mákot, majd ismét keverd el. A végén add hozzá az átszitált lisztet és sütőport, és az egészet dolgozd össze. a sütő formát kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Az aljára tedd a cseresznyék felét, és rá az elkészített tésztát, majd annak tetejére a cseresznyék másik felét., melyeket finoman nyomd a tésztába. 170 °C-ra előmelegített sütőben süsd nagyjából 50 percig.

A MI TIPPÜNK: Tálald bor redukcióval és cseresznyével.

Bor redukció:
350 ml vörösbor
100 g kristálycukor
2 db csillagánizs
1 db fahéj
4 egész feketebors
3 egész szegfűbors
Fél narancs leve

Valamennyi hozzávalót tegyél egy fazékba, és addig főzd, amíg a folyadékok szirupos állagúak lesznek. a forró szirupot szűrd le, adj hozzá magozott cseresznyét, és várd meg, míg kihűl.