Brokkolileves levesfőzőből

Hozzávalók:
- 400 g brokkoli
- 200 g hámozott burgonya
- 100 g hámozott zellerszár
- 20 g vaj
- 1 hagyma
- zöldségalaplé vagy csirkehúsleves
- 250 g 30%-os tejszín
- kéksajt
- pirított mandulaforgács
- só és bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk és a levesfőzőbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, zellerszárat, brokkolit és vajat, majd felöntjük alaplével a jelzésig. Elindítjuk a KRÉMLEVES programot. Amint a program véget ér, a leves tálalásra kész. Tejszínnel krémesíthetjük, és ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesíthetjük. A tálalásnál szórjuk meg kéksajttal és pirított mandulával.
EGY TIPP: Ízlés szerint pirított kenyérkockát is adhatunk hozzá. Egy kevés citromlével még frissebb ízt kap.
EGY TIPP: Ízlés szerint pirított kenyérkockát is adhatunk hozzá. Egy kevés citromlével még frissebb ízt kap.
Az elkészítésben segítségedre lehet:
0











