info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokBáránysült aszaltszilvás szilvapálinka-mártással

Báránysült aszaltszilvás szilvapálinka-mártással

ReceptekHúsok
2023. 04. 09.

Hozzávalók 5 adaghoz:

  • 900 g bárányhús (pl. comb)
  • 200 g aszaltszilva
  • 200 ml szilvapálinka
  • 1 l víz vagy alaplé
  • 2 kanál méz
  • 4 nagy hagyma, cikkekre vágva
  • 2 fokhagyma (kb. 20 gerezd)
  • 1 kanál fűszerkeverék (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, oregánó, esetleg Provence-i fűszerkeverék)
  • Provence-i fűszerkeverék – 1 kanál vagy ízlés szerint
  • Olaj
  • Só és bors
Olajon hirtelen süsd meg a felkockázott, megsózott, megborsozott húst. Add hozzá a fokhagymát, felvágott hagymát, aszaltszilvát, és süsd tovább. Keverj össze 100 ml vizet a mézzel, szilvapálinkával és fűszerekkel, majd öntsd a húsra. A tűzhelyet kapcsold alacsonyabb fokozatra, és várj, míg az alkohol elillan. Add hozzá a maradék vizet, az edényt zárd le fedővel, és tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Az elfőtt vizet szükség esetén pótold. Ha a hús elkészült, vedd ki, a mártást turmixold le, majd a húst tedd vissza. Tálald burgonyagombóccal.