Banános gyümölcskenyér - Banana bread

Hozzávalók:
- 360 g túlérett banán
- 220 g finomliszt
- 170 g kristálycukor
- 110 g vaj
- 50 g nádcukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/ 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/ 2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A sütőformát vajjal kikenjük. Egy nagyobb tálban a banánokat villával pépesítjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a vaníliát, majd alaposan összekeverjük. Belekeverjük a kétféle cukrot, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat. Az összetevőket addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőformában, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 55 percig sütjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat. Az összetevőket addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőformában, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 55 percig sütjük.
Ezek is jól jönnek majd:
0













