info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekLevesekBableves csokoládéval

Bableves csokoládéval

LevesekReceptek
2024. 06. 27.
Bableves csokoládéval - kép

Hozzávalók:

  • 500 g konzerv fekete bab
  • 400 g darabos paradicsomkonzerv
  • 60 g 70%-os csokoládé
  • 30 ml olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 1 hagyma apróra vágva
  • 1 liter zöldség- vagy csirkehús-alaplé
  • jalapeño paprika ízlés szerint
  • 2 szálzeller felkockázva
  • 2 sárgarépa kockákra vágva
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kockára vágott zöldpaprika
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • ½ teáskanál kömény
  • ½ teáskanál fahéj
  • fehér borecet ízlés szerint
  • só, bors
  • apróra vágott korianderlevél ízlés szerint
  • tortilla chips
Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt, a fokhagymát, a jalapeñót, a sárgarépát, a zellert, a zöldpaprikát, és mindent megpirítunk. Hozzáadjuk a pürét, a füstölt paprikát, és röviden ideig tovább pirítjuk az egészet.
 
Hozzáöntjük az alaplevet, hozzáadjuk a paradicsomot, és mindent kb. 15 percig főzünk. A levesbe tesszük a babot, az oregánót, a fahéjat, a cukrot, és alacsony lángon további 10 percig főzzük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Végül a levesben felolvasztjuk a csokoládédarabokat. Az egészet összekeverjük, korianderrel és tortilla chips-szel tálaljuk.