info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Áfonyás panna cotta

GrandCHEF rozsdamentes acél panna cotta sütőforma, 4 db - kép

Hozzávalók:

  • 160 ml tejszín
  • 160 g áfonya
  • 160 ml tej
  • 40 g kristálycukor
  • 4 g zselatin – kb. 2 ½ lap
  • vanília ízlés szerint
Hideg vízben hagyjuk megduzzadni a zselatint.
A tejszínt, a tejet, a vaníliát és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zselatint, és addig melegítjük (de nem forraljuk), amíg az teljesen fel nem oldódik.
A vaníliás panna cottát tálakba öntjük, és hűtőbe tesszük megdermedni.

Tipp: Készítsünk hozzá áfonyaöntetet.
 

Az öntethez:

  • 200 g áfonya
  • 50 g kristálycukor
  • 50 ml víz
  • 1 citrom leve
 Az összes hozzávalót felforraljuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletet, és hagyjuk 10 percig rotyogni.