info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Áfonyás bögrés sütik

DELÍCIA 3 emeletes üveg kínálóállvány - kép

A tésztához:

  • 170 g áfonya
  • 130 g kristálycukor
  • 120 g finomliszt
  • 100 g puha vaj
  • 100 g darált dió
  • 60 ml tej
  • 2 tojás
  • 1/2 teáskanál sütőpor
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformát kibéleljük muffinpapírokkal. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A tojásfehérjét megsózzuk, és kemény habbá verjük . Félretesszük. A vajat és a cukrot habosra verjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgáját. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a dióval. Ezt a keveréket a tejjel felváltva beledolgozzuk a tésztába. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot, végül pedig az áfonyát. Az előkészített muffinpapírokat megtöltjük a tésztával és kb. 20 percig sütjük.
 

A krémhez:

  • 250 g 30%-os tejszín
  • 170 g mascarpone
  • 3 zselatinlap (kb. 5 g)
  • 3 evőkanál áfonyaszörp 
A zselatint a gyártó utasításai szerint elkészítjük, az összes vizet kicsavarjuk belőle, majd az áfonyaszirupos lábosba tesszük. Rövid ideig melegítjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Kis időre félretesszük hűlni. A tejszínt a mascarponéval kemény habbá verjük. A zselatinos szirupot óvatosan a krémhez keverjük. A krémet habzsákba töltjük, és a díszítés előtt a hűtőszekrényben lehűtjük.
 

Az áfonyasziruphoz:

  • 50 ml víz
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g áfonya
Az összes hozzávalót felforraljuk egy láboskában, és hagyjuk 10 percig finoman buborékolni. A keveréket összeturmixoljuk, átszűrjük, és ha szükséges, tovább sűrítjük.