info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogInspirációk és ötletekFőzés, sütésA TESCOMA az otthoni ételkészítésnek drukkol

A TESCOMA az otthoni ételkészítésnek drukkol

házikészítésű étel - kép
Intsünk búcsút a „drága, gyors és egészségtelen összetételű” ételek fogyasztásának. Hozzuk vissza konyhánkba a lelkiismeretességet és a főzés lelkét minőségi házi alapanyagokból, hozzáadott stabilizátorok, színezékek és tartósítószerek nélkül. Lelkesen támogatjuk ezt a hozzáállást, és kiváló eszközökkel segítünk, amik megkönnyítik az otthoni élelmiszer-előállítását.

Egészség – mindennapi kenyerünk

Tedd a kezed a szívedre, elolvastad valaha a szupermarketekben árusított kenyerek összetételét? Általában furcsa összetevők hosszú listájából áll. Pedig az igazi, ropogós kenyérhez csak lisztre, vízre, élesztőre, sóra és ecetre van szükség. Ráadásul a cipó tipikus kör formáját és barázdáit sem nehéz elérni, amennyiben a kenyérkészítésnél kenyérkosarunkat is  használja.
kenyérkosár tállal - kép

Saját sajt és desszert? Gyerekjáték!

A DELLA CASA vonal legforróbb újdonsága a krémsajt készítő szett , melynek segítségével nem csak kiváló házi sajtot készíthet, hanem finom krémes desszertet is gyümölcsökkel a gyerkőcöknek.

Ráadásul nagyon egyszerűen, a tálat, szitát, vásznat rakja össze, a tejszínt vagy joghurtot öntse bele, a fedéllel zárja le és várjon 24 órát, amíg a folyadék lecsepeg és kész is van. A sajtkrémet fűszernövényekkel ízesítheti, desszertkrém esetén pedig keverhet bele gyümölcsöt, kakaót vagy csoki reszeléket. Meglátja, egy ilyen könnyed desszertbe színezékek és sűrítő adalékanyagok nélkül a kicsik is hamar beleszeretnek. Bizonytalan az ízesítést illetően? A mellékelt receptgyűjtemény majd segít.
krémsajt készítő szett - kép

Csírákkal az egészségért

Csíráztató tál 50gramm BIO maggal  az egészséges csírák könnyű termesztéséért otthonában – ezt kínálja SENSE vonalunk legújabb tagja, mellyel legfőképp a vitaminokban és tápanyagokban gazdag, egészséges táplálkozás kedvelőit örvendeztetjük meg. A készlet természetesen mindenki számára kiváló, akkor is, ha csak színesebbé szeretné tenni a mindennapi étkezési szokásait egy kis zsenge csírával. Nem tudja, hogyan építse be étrendjébe? Nagyon egyszerű – a csírák nyersen ehetőek, fel dobhat velük mindenféle salátát, szendvicset, és nem hiányozhatnak egy exotikus tányérról sem…
csíráztató tál magokkal - kép

A friss vaj a legjobb

A vaj egyik háztartásból sem nélkülözhető. A vaj ízét egy friss péksüteményre kenve nem lehet semmivel sem helyettesíteni, különösen nem a házi vaj zamatos ízét. A következő újdonsággal – a DELLA CASA vajkészítővel  - rövid időn belül elkészítheti saját könnyed finomságát minőségi alapanyagokból. Öntsön tejszínt az edénybe, 1 kanál tejfölt és sót, valamint fűszereket ízlés szerint. Kezdje el felverni a keveréket és kb. 2perc alatt kitűnő vajjá változik.
vajkészítő - kép

Kényeztesse házi vaját!

Saját készítésű házi vaja megérdemel egy reprezentatív és legfőképp funkcionális tárolóedényt. Ennek egyértelműen megfelel a stílusos DELLA CASA vajtartó. Az alja apró tüskékkel van ellátva, amelyeknek köszönhetően a megszilárdult vaj szeletelésnél nem csúszik el. A vajtartó rugalmas szilikonból és ellenálló műanyagból készült, és formaként is megfelelő a frissen készített házi vaj számára.
vajtartó - kép

A házi sonka nem egészségtelen felvágott

A mára már legendássá vált PRESTO sonkakészítőnk  rendkívüli sikert aratott a közelmúltban. Ennek oka nyilvánvaló: a házi sonka csak az Ön által választott minőségi húst, sót, kevés cukrot és vizet tartalmazza, esetleg fűszerkeveréket ízlés szerint. Nincs szüksége tartósítószerekre, ízfokozókra vagy stabilizátorokra, amelyeket az iparban előállított (párolt) felvágottak tartalmaznak. Ezért sokkal természetesebb íze, aromája és szerkezete van és természetesen egészségesebb, ezért gond nélkül adhatja a kisgyermekeknek.
Sonkakészítő, hőmérővel - kép

Egészséges müzliszeletek

Tudja, hogy egyszerre fogyaszthat egészségeset és ízleteset? Pár perc is elegendő és a DELLA CASA müzliszelet formákkal  egyszerre több házi müzliszeletet is készíthet, melyek értékes energia-, tápanyag- és fantasztikus ízek forrásai - mivel pontosan azt teheti bele, amit szeret.
tésztanyomó egészséges müzliszeletekre - kép

Kürtőskalács finomabban, mint a vásárból

Hála egy újabb szerkentyűnknek műhelyünkből, egy olyan regionális különlegességet tud elkészíteni otthonában, mint a hagyományos kürtőskalács. Két henger alakú forma alkotja, amely hőálló tartóval és állvánnyal van ellátva és lehetővé teszi a tészta könnyű feltekerését, kinyújtását, kelesztését, és a kürtöskalács egyenletes átsütését. A recept a hagyományos kürtőskalács elkészítéséhez természetesen ennek az egyedülálló kürtőskalácsforma  csomagolásának része.
Kürtőskalács henger - kép