Elkészítése:
A lisztet, 100 g cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót elkeverjük egy
tálban. A langyos tejben feloldjuk a szétmorzsolt élesztőt. A tálban lévő hozzávalókhoz hozzáadjuk a 100 g olvasztott vajat, a tojást és az élesztős tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb.
45 percig kelesztjük.
Egy
mély tepsit (ideális méret: 28 × 40 cm) kivajazunk, beletesszük a tésztát, és kézzel a szélétől széléig elsimítjuk. A tésztára szorosan egymás mellé rárakjuk a szilvákat, és enyhén belenyomkodjuk őket. A süteményt ismét letakarjuk egy konyharuhával, és további kb. 30 percig kelesztjük. A fahéjat elkeverjük a 70 g cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele a sütemény tetejét. Elkészítjük a morzsát, rászórjuk a süteményre, és előmelegített, 175 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.