Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokZwetschgendatschi szilvás süti

Zwetschgendatschi szilvás süti

SIENA tányérok - kép

Erre lesz szükséged:

  • 500 g rétesliszt
  • 100 g vaj
  • 100 g + 70 g kristálycukor
  • 42 g friss élesztő
  • 10 g vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 1 kg kimagozott, félbevágott szilva

a morzsához:
  • 200 g rétesliszt
  • 80 g hideg vaj
  • 80 g kristálycukor

Elkészítése:

A lisztet, 100 g cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót elkeverjük egy tálban. A langyos tejben feloldjuk a szétmorzsolt élesztőt. A tálban lévő hozzávalókhoz hozzáadjuk a 100 g olvasztott vajat, a tojást és az élesztős tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.

Egy mély tepsit (ideális méret: 28 × 40 cm) kivajazunk, beletesszük a tésztát, és kézzel a szélétől széléig elsimítjuk. A tésztára szorosan egymás mellé rárakjuk a szilvákat, és enyhén belenyomkodjuk őket. A süteményt ismét letakarjuk egy konyharuhával, és további kb. 30 percig kelesztjük. A fahéjat elkeverjük a 70 g cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele a sütemény tetejét. Elkészítjük a morzsát, rászórjuk a süteményre, és előmelegített, 175 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.

Az elkészítésben segítségedre lesznek:

ShopSys